Ubuntu avviser Microsoft-avtale

(Bilde: Linupblog.com)

Den velkjente lederen av Canonical og Ubuntu, Mark Shuttleworth, skriver i sin blog at Ubuntu ikke kommer til å inngå avtale med Microsoft under de forutsetningene man har, med tanke på underliggende anklager om patentbrudd fra Linux sin side.

Microsoft har den siste tiden signert avtale både med Linspire og Xandros der man kommer til å samordne teknologiutvikling, men også tilby en såkalt "indemnification" - i praksis ikke saksøke kunder av de nevnte selskapene for eventuelle patentbrudd som Linux måtte inneholde på Microsofts bekostning.

Trenden med Microsoft-Linux-avtaler startet i fjor da Novell og Microsoft knyttet bånd. Dette samarbeidet har faktisk gått såpass langt at Microsoft anbefaler Suse Linux Enteprise Server i de tilfellene Linux er foretrukket plattform.

Shuttleworth har nå kommentert hvordan situasjonen vil være for Ubuntu dersom forslag til en avtale skulle komme opp. Han skriver at teknologisamarbeidet mellom de to plattformene ikke er noe problem, men at forutsetningene for et eventuelt samarbeid vil være feil siden Microsoft tilsynelatende bruker et påstått patentbrudd for å fremme avtaler til sin fordel.

Et samarbeid mellom Ubuntu og Microsoft avvises ikke for evig tid, men slik situasjonen er i dag vil dette altså ikke være aktuelt.

(Kilde: ITworld)

Les også
Skolelinux 3.0 ute
Les også
Vi samler Linux-stoffet
Les også
Dell lanserer Linux-maskiner
Les også
Dell selger Ubuntu Linux
annonse