Til hovedinnhold

Intel Larrabee mot AMD og Nvidia

Det er vanligvis ATI og Nvidia som har stått for innovasjonen i grafikkmarkedet, men når Intels Larrabee-teknologi kommer på banen kan dette endre seg.

En tidligere Intel-direktør, Fred Pollack, fortalte i et intervju med EE Times at grafikkmarkedet trolig vil gjennomgå store endringer i 2010/2011 siden man stadig mer vil integrere CPU/GPU eller eventuelt gå stikk motsatt retning.

Pollack påstår videre at både ATI/AMD og Nvidia vil tape markedsandeler til Intel fordi Larrabee-teknologien vil passe et mye bredere publikum enn å kjøre tradisjonell integrert grafikk eller vanlige skjermkort.

Nvidia har lenge holdt hard stand på at integrasjon av CPU/GPU ikke vil være nyttig når man skal ha den beste grafikkytelsen og bekreftet at de neppe kommer til å gå denne veien med det første.

AMD/ATI på sin side har eksperimentert med litt diverse innenfor sammensmelting, men vi har fortsatt til gode å se noe som vil være lanseringsklart i år eller neste år.

Intel Larrabee blir utvilsomt interessant siden den forenkler hele grafikkkonseptet, hvor god ytelsen blir gjenstår å se.

(Kilde: EE Times)

annonse