Tek.no

Nyhet

Asus med ny firmware til WL-500g

Knut Paulsen
12 Des 2004 00:06

Den første store oppgraderingen denne gangen er støtte for WPA2. Denne nye standarden sørger for enda tryggere trådløse nettverk og er definert i IEEE standarden 802.11i. Det nye med WPA2 i forhold til den første varianten er AES-kryptering samt mer klar bruk av 802.1x autentisering.

WMM(Wi-Fi Multimedia) er også en ny funksjonalitet som er en måte for å prioritere multimediatrafikk over det trådløse nettverket. Det vil da være mulig å prioritere lyd/video-streamer foran all annen trafikk.

QoS står for quality of service som også er en måte for å prioritere båndbredde. Istedet for å gå spesifikt på det trådløse nettet er QoS-funksjonaliteten lagd for å prioritere bestemt trafikk til og fra internett. Imotsetning til de tidligere testede Ovislink MWU-9000VPN og Billion BIPAC 7500G kan nå WL-500g prioritere både innkommende og utgående trafikk med både maks båndbredde og garantert båndbredde.

For å kunne ta opp kampen mot dedikerte trådløse musikkavspillere har Asus implementert nok en spennende funksjon i denne firmwaren: Plug-‘n'-share speaker. Man kan koble til bestemte USB-baserte høytalere og legge inn en plugin i Windows Media Player. Da kan man spille av mange forskjellige musikkformater via nettverket og ut på USB-høytalerene.

Disse oppdateringene er tilgjengelig for nedlasting nå på Asus sine sider (link nedenfor). Den oppdaterte versjonen av WL-500g som heter WL-500gx er ventet på markedet i januar/februar. Det som er endret i den nye versjonen er to USB2 porter istedet for en USB 1.1 og en paralellport. Det er også en raskere prosessor, samt støtte for Broadcom sin Afterburner som gir opptil 35% bedre ytelse på det trådløse nettverket ved bruk av Afterburnerkompatible klientkort.

annonse

Les også