Tek.no

Nyhet

Antec inn på mini-PC-markedet

15 Apr 2004 09:40

Problemet til mini-PC-er er akkurat disse tingene. Siden det ikke finnes noen standard for hovedkort i markedet, går det ikke an å erstatte hovedkortene etterhvert som nye teknologier gjør seg gjeldende - mest fordi alle mini-PC-produsenter bruker sine egne løsninger. I tillegg er kabinettene så små at de ofte får store problemer med varmeutvikling, med påfølgende støyende vifter og støvete luftinntak. Men Antec ser ut til å ville løse begge deler med Aria-kabinettet.

Dersom selskapet viser den samme jernviljen som de har vist til nå i designet av kabinettene sine til forskjellige nisjer, er det all grunn til å tro at Aria-kabinettet faktisk kan klare å løse de tilsynelatende motstridene kravene til mini-PC-er.

Kabinettet er derimot ikke en barebone (et kabinett med ferdiginstallert hovedkort). Det er bare et veldig lite og forseggjort kabinett til skrivebordet. Fordelen med dette er muligheten til å velge sitt eget hovedkort å sette i - de fleste brikkesettene til både AMD og Intel er tilgjengelige i micro-ATX-format, og alt tyder også på at de vil være det også i fremtiden. Dermed blir Aria like oppgraderbart som alle andre "vanlige" kabinetter.

Aria-kabinettet kombinerer et lite og stilig skrivebords-format med en kraftig og støysvak strømforsyning - til en mini-PC å være. Strømforsyningen som følger med er på hele 300 Watt, der de fleste andre kjører på 200 til 240 Watt, og er utstyrt med en 120 mm vifte for å øke blåseevnen og redusere støy.

Kabinettet blir også noe større enn vanlige mini-PC-er, det er 20 centimeter høyt, 26,9 cm bredt og 33,5 cm dypt. Ellers takker Aria farvel til den gamle floppydisken: Det finnes ingen ekstern 3,5-tommers brønn og det har plass til hele fire ekspansjonskort.

Spesifikasjoner

  • Micro ATX-kabinett i sort og sølv
  • Avtagbare sidepanaler
  • 4 kortplasser på baksiden
  • 300 Watt stillegående PSU
  • Brønner: 1x ekstern 5,25", 3x interne 3,5" med termisk beskyttelse
  • Frontpanel med USB, Firewire, lyd i/o og 6-i-1-kortleser
  • Størrelse, cm: 20 (H), 26,9 (B), 33,5 (D)

Les mer om Antec Aria på Antecs hjemmesider.

Kabinettet er allerede ute i USA og ventes til Europa i løpet av mai - men Antec advarer som sterk pågang og ber publikum om å være forberedt på at de kan få problemer med å levere nok kabinetter til alle. På den andre siden av dammen prises boksen til rundt $120.

(Kilder: Antec, Silent PC Review)

Les også
Gigabyte GoPC debuterer
Les også
Mini-x86 fra VIA
Les også
To nye Shuttle-bokser
Les også
Xpider II fra Chenbro
Les også
Nytt "spillkabinett" fra Chenbro
Les også
Accent HT-200
Les også
Antec Super Lanboy
Les også
Iwill ZPC
Les også
Antec Sonata
Les også
Ansiktsløftning for XC Cube
Les også
ASUS med "Terminator"-barebones
Les også
Ny og mindre Shuttle XPC
Les også
MSI med i865-basert Mega PC
Les også
In-Win X710
Les også
Nye godsaker fra Antec
Les også
Nye mini-barebones fra Soltek
Les også
Rekordår for mini-PC-er
annonse