Tek.no

Nyhet

Mobilspill i timen

19 Des 2005 16:39

De siste årene har mobiltelefoner i skoletimen blitt svært upopulært blant lærere, og en rekke skoler i flere land har allerede innført totalforbud mot mobiler på skolens område.

En ungdomsskole i Danmark, Frederiksborg Amt, forsøker nå en helt annen vri, nemlig å ta i bruk mobiltelefonen i undervisningen. I samarbeid med spillprodusenten Artofcrime har skolen utviklet et mobilspillet De 9 bud, som elevene fra syvende til tiende klassetrinn skal spille i timene.

De 9 bud er et rollespill med en kriminalsetting, hvor elevene skal løse et mordmysterium gjennom å samarbeide med hverandre. Tre eller fire elever arbeider i en gruppe, skal løse ett av mysteriene de laster ned fra nettsidene til spillet. For å kommunisere seg i mellom, må elevene sende tekstmeldinger til hverandre.

12 minutters mysterium
Hver elev i gruppen får sin rolle, som de må spille ut ved hjelp av tekstbiter de får tilsendt på SMS. Det skal som regel ikke ta mer enn 12 minutter å løse ett av mysteriene.

- Hvis vi skal oppfylle kravene til undervisningen om å fremme elevenes lyst til å bruke språket personlig og allsidig i samspill med andre, er vi nødt til å bruke de mediene de unge bruker, forklarer Mette Schousboe, konsulent ved Amtscentret i Frederiksborg, til Jyllands-Posten.

I følge Schousboe er det ingen ting å si på elevenes begeistring over den nye undervisningsmetoden.

- Denne formen for undervisning gir elevene innsikt i kriminalsjangeren, samtidig som det øker elevenes evne til å bruke SMS-språk. Det innebærer at formuleringene skal være tydelige og presise, og likevel variert i forhold til motspilleren, fortsetter konsulenten.

Skeptiske lærere
Om lærerne er så veldig begeistret for skolens mobile påfunn, er en helt annen sak. Schousboe forteller at lærerne sliter med en del barrierer som må overvinnes. Blant annet føler de seg utrygge på bruk av mobiltelefon i seg selv:

- Innføringen av både internett og mobiltelefon på en gang kan virke overveldende. Det er derfor et krav at lærerne selv er brukere av mediet, sier hun.

For at en skole skal kunne bruke De 9 bud i undervisningen, må den kjøpe inn en egen lisens. I følge ComOn.dk er det foreløpig kun Frederiksborg Amt som har kjøpt lisens til mobilspillet.

(Kilde: ComOn, Jyllands-Posten)

Les også
Deler ut PDA på skolene
Les også
Kurser mobilspillere
Les også
Spill Quake på mobilen
annonse

Les også