Gorillapod for store kameraer

Den første utgaven av Gorillapod ble lansert i februar i år. Det var en modell for små kameraer, opp til 355g. Stativet veide bare 45g, og det betydde at hvem som helst kunne ha det med seg. Siden da har det kommet en Gorillapod SLR, som tar kameraer opp til 1100g, altså de vanligste speilreflekskameraene på markedet, med et moderat objektiv på.

Her på Photokina har JOBY, som utvikler systemet, lansert Gorillapod Pro, som tar kameraer opp til 2 kg, og har mulighet for montering av et vanlig stativhode. Det betyr at du nå kan ta bilder med stativ på de rareste steder, uten å måtte dra på et svært trebenstativ, og uten fare for at noe eller noen kommer borti og velter herligheten.

Stativbeina består av en lang rekke kuleledd med mye friksjon, slik at du kan bøye dem rundt noe, og de blir stående i den posisjonen du setter dem. Du kan gjerne bruke det som et vanlig bordstativ, men det kommer ikke til sin rett før du fester det i taklampa på en fest, eller rundt en grein på tur i skogen.

Gorillapod Pro er naturligvis litt større og tyngre enn minstemann, men måler likevel beskjedne 250 x 60 x 60mm og 320g. Gorillapod SLR er noe mindre med 250 x 50 x 50mm og 165g.

I Norge får du nå kjøpt de to minste utgavene. De koster 276,- for den minst og 499,- for SLR-utgaven. Pro-utgaven har ikke kommet i butikkene ennå.

annonse