Samsung lanserer Galaxy Watch Active 2 med EKG-funksjon

Bare seks måneder etter at Samsung lanserte sin første Galaxy Watch Active, kommer oppfølgeren. Galaxy Watch Active 2 skal attpåtil eksistere side om side med både originalen og den opprinnelige Galaxy Watch.

Galaxy Watch Active 2 bringer først og fremst tilbake den roterende urskiven som fungerte så godt på Galaxy Watch, men var fjernet på Galaxy Watch Active. I alle fall i teorien: Den nye modellen har nemlig ikke en fysisk roterende skive, men heller en berøringsssensitiv stripe rundt skjermen som gir en haptisk tilbakemelding når du drar fingeren rundt.

Selve skjermen støtter selvfølgelig også berøring.

Får EKG

Klokka blir tilgjengelig i 40- og 44 mm-versjoner, med og uten 4G-støtte. Som på Apple Watch vil Galaxy Watch Active 2 få EKG-funksjon, men denne vil ikke være aktiv ved lansering.

EKG er kort for elektrokardiogram og er en test som måler de elektriske signalene fra hjertet. Den kan blant annet oppdage tegn på atrieflimmer. Apple Watch fikk EKG-støtte i Norge gjennom en oppdatering i mars.

Galaxy Watch Active 2 har fått oppgradert pulsmåler og vil etter hvert også få EKG.

Pulsmålingen i Galaxy Watch Active 2 har ellers fått doblet antall LED-dioder fra fire til åtte, og akselerometeret skal også være forbedret fra forgjengeren.

En egen løpeguide som følger med på steget ditt er også nytt, og klokken måler selvfølgelig både aktivitet og søvn. Den har også fått Google Translate ombord, og skal kunne oversette 16 språk på direkten.

Blir dyrere

Klokken har ellers Bluetooth 5.0, NFC for betalinger og innebygget GPS, og støtter nedlasting av spillelister på Spotify så du kan ta med deg musikk på løpeturen uten å ha med mobilen.

Klokken kjører den samme Tizen-programvaren som resten av Samsungs smartklokker, på en skjerm som måler mellom 1,2 og 1,4 tommer i diameter og har en oppløsning på 360 x 360 piksler. Den har 4 GB intern lagringsplass. Trådløs lading består også.

Her i Norge vil kun modellene i rustfritt stål selges, da det er disse som også har innebygd eSim/LTE.

  • Galaxy Watch Active2 4G Rustfritt stål 44mm: 4 990 NOK
  • Galaxy Watch Active2 4G Rustfritt stål 40mm: 4 790 NOK

Dermed koster de mer enn de vanlige variantene av Apple Watch Series 4, men mindre enn 4G-versjonen av Apple Watch, som overstiger 5000 kroner.

Samsung-klokkene skal være i butikk tidlig i høst, er beskjeden fra Samsung Norge.

Les også
Apple Watch har fått kompass og en skjerm som aldri slukker
annonse