Tek.no

Nyhet

Nå får Steam-konkurrenten en haug etterlengtede funksjoner

Skylagring, utmerkelser, modifikasjoner og mye mer er på vei.

Den siste tiden har den dominerende spillplattformen Steam fått en svært pågående utfordrer i form av Epic Games Store.

Sistnevnte er ventet å vokse kraftig i tiden som kommer, der det lokkes med insentiver til både utviklere og spillere for å få dem over til seg.

Blant annet tar Epic Games Store kun 12 prosent av spillintektene mot 30 prosent for Steam, og spillere får dessuten to gratis spill i måneden bare for å ha en konto, for å nevne noe.

Likevel har mange spillere vært litt lunkne til den nye fristerinnen. Epic Store er nemlig kritisert for å mangle mange «ekstra»-funksjoner Steam tilbyr, som utmerkelser, skysynkronisering, konto-deling og strømming til andre enheter.

Jobber med forbedringer

Mye av dette jobbes det imidlertid med å utbedre, og nå har Epic Games gitt oss masse informasjon om hvilke nye funksjoner og tilbud som kommer til spillplattformen deres fremover.

Alle forbedringene kan du se selv på utviklerens Trello-side. De mest etterlengtede funksjonene som snart kommer er som følger:

Innen tre måneder: Bedre søk med emneknagger og sjanger, mer sømløs frakobletmodus hvor du skal kunne komme igang med spillet raskere, støtte for skysynkronisering av lagringsfiler og mulighet for å kjøpe spillutvidelser.

Innen 4 til 6 måneder: Muligheten til å skrive spillanmeldelser og gi poengsum, lage ønskelister, samlepakker hvor prisen justeres basert på om du eier et av spillene fra tidligere, mulighet til å spore hvor mye tid du har brukt i et spill, modifikasjonsstøtte, spill-overlegg og forbedret spillbibliotek.

Mer enn 6 måneder: Utmerkelser, handlekurv, automatisert refusjon og gavekjøp.

I tillegg til funksjonene over jobber Epic med flere forbedringer som skal gjøre tjenesten smidigere og bedre å bruke, blant annet med en redesign av butikksiden, redusert størrelse på oppdateringsfiler til spill,

Sammenligning av funksjoner på Steam og Epic Games Store

Epic Games Store har kopiert private Steam-filer:
Valve reagerer mot datasnoking fra konkurrenten »

Les også
Epic Games Store gir bort 6 spill denne uka
Les også
Dette er Steam-tilbudene du faktisk bør slå til på
Les også
Samler alle spillene dine på ett sted
Les også
– Steam drepte PC-spilling
Les også
Epic skal ha spionert på Steam-filer lagret på PC-en din
Les også
Twitch-kjendisen «Ninja» skal ha fått én million dollar for å spille Apex Legends
Les også
Epic Games vil ta opp kampen med Steam og gjengen
Les også
Har nådd øverste nivå i WoW kun ved å plukke blomster
annonse

Les også