Nyhet

Panasonic stopper Huawei-leveranser

Oppdatert: Skal kanskje levere noen varer likevel.

Natt til torsdag bekrefter japanske Panasonic at de har stoppet sendinger av enkelte komponenter til Huawei for å følge de amerikanske restriksjonene.

– Panasonic har bedt sine ansatte å stoppe transaksjoner med Huawei og deres 68 datterselskaper som inngår i USAs forbud, skriver selskapet i en pressemelding ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Selskapet ønsker ikke å si hvilke komponenter som er underlagt forbudet.

Oppdatert: Reuters skriver nå at Panasonics kinesiske nettsider sier at de vil fortsette å levere varer på vanlig vis til Huawei. BBC skriver imidlertid at selskapet i etterkant av den første meldingen vil gå igjennom alle komponentene de leverer til Huawei, og fortsette å levere de som ikke bryter mot USAs restriksjoner. Dermed kan det hende Huawei fortsatt får noen komponenter fra det japanske selskapet, men ikke så mange som tidligere.

Dramatisk uke

For en uke siden signerte USAs president Donald Trump en erklæring om en «nasjonal nødssituasjon» som forbyr amerikanske selskaper fra å bruke utenlandsk utstyr som «utgjør en uakseptabel risiko».

Søndag ble det kjent at Google bryter samarbeidet med Huawei, etterfulgt av Intel, BroadCom og Qualcomm, tre av verdens ledende prosessorprodusenter, i tillegg til ARM. Nå følger altså Panasonic etter.

Britiske EE og Vodafone opplyste onsdag at de innstiller forhåndssalget av nye 5G-mobiler fra Huawei. Samtidig ble det kjent at to av Japans største mobilselskap, KDDI og SoftBank Corp, legger lanseringen av nye 5G-mobiler på is, skriver NTB.

Tirsdag ble det klart at det amerikanske handelsdepartementet har gitt Huawei midlertidig lisens til å kjøpe amerikanskproduserte varer til å opprettholde og oppdatere eksisterende nettverk og produkter.

Huawei får fortsatt ikke anledning til å kjøpe amerikanske deler og komponenter til nye produkter, men endringen gjør i det minste at Huawei får anledning til å sende ut programvareoppdateringer til mobiltelefonene sine.

Les også
Nå er Huawei på pustemaskin
Les også
BBC: Huawei kan ikke lenger samarbeide om mobilprosessorer
Les også
Huawei App Gallery: Huaweis appbutikk er full av Google og Facebook
Les også
Huawei får midlertidig tillatelse til å kjøpe amerikanske produkter
Les også
Hva kan Huawei gjøre nå?
Les også
Bloomberg: Intel, Broadcom og Qualcomm dropper også Huawei
Les også
Huaweis telefoner kan miste tilgang på Android
annonse