Tek.no

Nyhet

Her er Xiaomi Mi 9 – med trippelkamera og lynrask lading

Xiaomi
20 Feb 2019 14:01

Xiaomi lanserer nå en ny mobiltelefon, Mi 9, som blir selskapets første modell med en trippel kamera-modul på baksiden. I tillegg får den lynrask lading både via kabel og trådløst, melder GSMArena.

Da vi testet forgjengeren Mi 8 ble vi overrasket over en rekke ting ved denne. Men samtidig var det også en del finpuss som måtte på plass før den kunne tukte de aller best.

Med den nye modellen er det flere nye interessante endringer.

Trippelkamera

Hovedkamera til denne nye modellen består av en modul med i alt tre linser. Hovedlinsen har hele 48 megapiksler til rådighet kombinert med et såkalt Quad Bayer-filter. Bildene det leverer vil imidlertid bare være på 12 piksler, ved at fire og fire piksler slås sammen for bedre lysfølsomhet.

Telefonen har også en vidvinkellinse med f/2.2 blenderåpning og 16 megapikslers oppløsning. Her opplyses det om at linsen angivelig skal ha 117 graders synsfelt.

Mi 9 ser ut til å komme i flere farger.
Xiaomi

I tillegg har du også en telelinse som lar deg zoome til 2x over 12 megapiksler.

Større skjerm

Den nye modellen har også fått en større skjerm, som nå måler 6,39 tommer. Dette er en AMOLED-skjerm, og skal ha en oppløsning på 1080 piksler i bredden. Samtidig skal lysstyrken være opp mot 600 nits, altså nok til at du kan få en HDR-opplevelse ut av skjermen når du ser film med støtte for dette.

Skjermen skal beskyttes av et Gorilla Glass 6, mens baksiden har Gorilla Glass 5. Over den triple kameramodulen har Xiaomi lagt på et safirglass, slik at det skal mye til at det skjer noe med dette.

Rask lading

Den nye modellen fra Xiaomi før også støtte for rask lading. Via det selskapet kaller Charge Turbo kan du få hele 27 watt lading med den raskeste, kablede løsningen. Dessverre virker det som telefonen kommer med en mer tradisjonell 18-watts lader når du kjøper den.

Spesialutgaven skiller seg fra mengden på utseende.
Xiaomi

Vil du ha raskest mulig lading må du altså kjøpe 27-watt-laderen som ekstrautstyr, og det samme gjelder en kraftig 20-watts, trådløs ladeplate. Det vil også bli mulig å kjøpe tilsvarende trådløs lader for bil med motorisert feste.

Batteriet er for øvrig opplyst til å være på 3300 mAh, hvilket i så fall er 100 mAh mindre enn hva Mi 8 hadde.

Utover dette er telefonen først ut med Snapdragon 855-brikkesettet. Den har ellers 6 GB med arbeidsminne og valget mellom 64 eller 128 GB lagringsplass.

Det er med mindre du velger spesialmodellen. Denne vil komme med gjennomsiktige glass, og i tillegg ha 12 GB med arbeidsminne og 256 GB lagringsplass. Mi 9 skal først og fremst selges i Kina, men vil også komme til Europa etter hvert.

Xiaomi lager mange mobilmodeller:

Sjekk testen av toppmodellen til selskapet »

(Kilde: GSMArena)

Les også
Xiaomis nyeste er en spennende toppmodell til en billig penge
Les også
Xiaomi Mi Mix 3: Den mest uvanlige telefonen på markedet
Les også
Xiaomi Mi A2: Så mye for pengene at vi knapt tror det er sant
annonse

Les også