Til hovedinnhold

Google straffet kjent musikknettsted

Likte dårlig at nettstedet «Rap Genius» jukset til seg bedre søkeresultater.

Rap Genius

Som den ubestridte søkekongen på Internett har Google makt til å gi selskaper og nettsteder uvurderlig publisitet, men tilsvarende er de også i en posisjon til å frata folk dette om de ikke oppfører seg.

Det sistnevnte fikk nylig musikknettstedet Rap Genius erfare, da de ble tatt for å benytte seg av en heller tvilsom metode for å promotere nettstedet sitt. Det melder TechCrunch.

Spredte lenker via bloggposter

Rap Genius er en side som blant annet er dedikert til tolkning av sangtekster, poesi og andre typer tekster, og består for det meste av brukergenerert innhold.

Nettstedets trafikk kommer i stor grad fra Google-lenker som dukker opp i søkefeltet når folk søker etter artistnavn eller sangtitler, og i et forsøk på å få litt fart på sakene henvendte grunnleggerne seg nylig til bloggere via Facebook-siden med en litt freidig idé.

Idéen gikk ut på at Rap Genius ville promotore bloggposter via Facebook og Twitter, mot at bloggerne la inn lenker til Rap Genius' Justin Bieber-sider. Bieber slapp nylig et nytt album, og planen var altså å kapre mye av trafikken fra de mange Google-brukerne som kommer til å søke etter sangene på dette albumet.

Denne formen for søkemotoroptimalisering falt imidlertid ikke i god jord hos Google, som fikk nyss om Rap Genius' påfunn via en bloggpost som ble gjengitt på nettstedet Hacker News.

Forsvant fra Google

«Straffen» for oppførselen ble at Rap Genius foreløpig har mer eller mindre forsvunnet fra Googles søkeresultater. Søkefrasen «Rap Genius» gir i stedet ulike mediers omtale av nettopp denne saken, og for å finne rapgenius.com blant søkeresultatene må man i skrivende stund bla helt til femte side.

Dette tiltaket fikk grunnleggerne av nettstedet til å legge seg flate, og i et åpent brev til Google beklages det uforbeholdent for oppførselen. Samtidig peker grunnleggerne på at mange andre sangtekst-nettsider kjører den samme praksisen, og oppfordrer Google til å undersøke dette feltet nærmere.

De to partene er imidlertid nå igang med produktive forhandlinger og vil sannsynligvis komme frem til et kompromiss ganske snart.

YouTube-bruk kan få folk straffet mye hardere: Regissøren av denne videoen ble kastet i fengsel »

(Kilde: TechCrunch, via The Verge)

Mer om
annonse