Tek.no

Nyhet

Ludicrous-modusen er ikke lenger inkludert for norske Tesla-kunder

Og prisene på alle modeller er økt.

Hanne Hattrem, VG
22 Mar 2019 09:06

Som varslet på forhånd hevet Tesla prisene onsdag.

Prisøkningen skulle i praksis være «tilbake til normalen» etter at Tesla gjorde om igjen beslutningen om å legge ned alle butikkene og senke prisene.

Opprinnelig skulle økningen skje mandag, men ble utsatt etter at Tesla meldte om unormalt stor pågang.

Ludicrous er ikke inkludert

Hanne Hattrem, VG

Prisøkningene er stort sett på mellom to og tre prosent, men det er også én viktig endring for norske kunder: Ludicrous-modusen er ikke lenger inkludert i Performance-modellene av Model S og X, slik den har vært i en periode. Dagens Næringsliv har også omtalt saken.

I stedet må kundene nå ut med solide 125 000 kroner for denne funksjonen, som i praksis senker akselerasjonstiden fra 0-100 kilometer i timen med 20 prosent. Det gir 0-100 på henholdsvis 2,6 og 3,0 sekunder med Model S og X.

Ludicrous-utstyrte biler koster etter prisøkningen igjen over millionen. Performance-versjonene (uten Ludicrous) av både S og X har samtidig gått ned noen få tusenlapper i pris.

Skjermdump

Fjerner modell – igjen

Standard Range-utgaven av Model S er dessuten fjernet fra utvalget, og det gjør at den billigste Model S-varianten nå er Long Range-utgaven til 799 820 kroner (inkludert vrakpant og Teslas såkalte dokumentavgift).

Hanne Hattrem, VG

Det skjer bare tre uker etter at modellen ble innført – etter at Tesla den gang droppet den såkalte 75D-varianten av bilen.

Også Model 3 har fått prisøkninger. Begge de tilgjengelige versjonene øker med 12 500 kroner, til henholdsvis 451 620 kroner og 542 920 kroner.

Det er likevel mindre enn hva bilen kostet ved lansering, som var fra 464 020 kroner – inkludert nevnte vrakpant og dokumentavgift.

annonse