Til hovedinnhold

Nå er Apple Watch med 4G i salg

eSIM-støtten er endelig på plass.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som vi skrev for drøye to uker siden: I dag er dagen du kan kjøpe Apple Watch med eSIM-støtte og dermed mobilnett rett i klokken.

Både Telia og Telenor har nemlig åpnet for forhåndsbestilling av 4G-varianten av klokken. Telia skriver på sine sider at de forventer stor pågang, og ikke kan garantere at alle som bestiller nå får den levert til jul.

– Derimot kan vi garantere at vi sender rettferdig ut i samme rekkefølge som bestillingene kommer inn, skriver Telia.

7. desember hos Apple

eSIM-støtten gjør at du kan bruke klokken helt uavhengig av å ha med deg telefonen, blant annet til å ringe og sende meldinger eller strømme musikk. Telia påpeker at du trenger såkalt Tvilling for å koble klokken til mobilnettet, og du må også ha 4G Tale og Personsvar aktivert for at det skal fungere.

Også Telenor har åpnet for forhåndsbestilling. De er tilsynelatende et par hundrelapper billigere enn Telia.

Åpnet har også Apple selv. De skriver at forhåndsbestillingen åpner i dag, mens klokken vil være i butikk 7. desember og kan leveres mellom 7. og 11. desember. Foreløpig er det kun Telia og Telenor som er støttede operatører.

Klokken er også tilgjengelig hos andre forhandlere, som Elkjøp og Power. Elkjøp oppgir foreløpig kun «Ikke på lager», mens Power oppgir 5. desember som dato for de fleste av variantene.

Hva er eSIM?

Et eSIM er et digitalt SIM-kort som kodes rett inn i klokken. Du trenger dermed ikke noe fysisk SIM-kort, noe den heller ikke har plass til.

Det har drøyet med å få på plass støtte for Apple Watch med eSIM hos de to norske operatørene, mens hovedkonkurrenten Samsung Galaxy Watch utelukkende selges med eSIM.

Prismessig ligger eSIM-variantene av klokken rundt en tusenlapp over de eksisterende variantene i pris. Den billigste koster dermed snaue 5500 kroner.

Da vi testet klokken, riktignok uten eSIM, konkluderte vi med at det fortsatt er en flott klokke, men at batteritiden begynner å bli prekær, i tillegg til at glasset foran tåler litt lite.

annonse