Tek.no

Nyhet

Nå kan «Commodore 64» i full størrelse forhåndsbestilles

The C64 er rett rundt hjørnet.

Retro Games Ltd.
10 Des 2019 15:38Først publisert 10 Des 2019 15:38

Det er snart halvannet år siden vi testet The C64 Mini – en liten hyllest til den legendariske Commodore 64. Nå er oppfølgeren rett rundt hjørnet – og i motsetning til miniversjonen får denne et fungerende tastatur i full størrelse.

At The C64 skulle slippes er for øvrig ingen stor nyhet, dette har vi visst en stund. Det nye er at retrodatamaskinen har begynt å dukke opp i visse nettbutikker. Riktignok kun for forhåndsbestilling akkurat nå, men likevel.

Målet er visst at de første maskinene skal sendes ut før jul, men om det også vil skje her til lands, er et annet spørsmål. Uansett ser prisen ut til å ligge mellom 1200 og 1300 kroner.

For pengene får du altså en Commodore 64-replika i full størrelse, inkludert fungerende tastatur og en joystick. Men det er altså det ytre. På innsiden har vi naturligvis en mer avansert datamaskin, som ikke bare kan emulere den originale C64, men også dennes forgjenger VIC 20.

64 spill

Med på lasset følger også 64 spill, og denne spillpakka ser ut til å være den samme som gjelder for den nevnte C64 Mini, som nå er å få tak i til under 500-lappen.

Gamle spill kan være gøy, her er The C64 Mini.
Vegar Jansen, Tek.no

Blant de innebygde spillene er det noen kjekke klassikere som Spillutvalget inkluderer klassikere som California Games, Pitstop II og Boulder Dash, men også noen nye titler. Ja, det er faktisk folk som fremdeles lager spill til denne plattformen.

Men skulle du savne noe spesielt, er det heldigvis også muligheter for å laste inn andre titler enn de som følger med.

Fungerer på nye TV-er

Det fine med de denne typen «nyutgivelser» av gammel maskinvare, er at det også fungerer på nyere fjernsynsapparater via HDMI. En annen moderne luksusfunksjon lar deg lagre progresjonen i spillene.

Skulle dette føles altfor nytt og ikke retro nok, kan du trøste deg med at det også hører med skjermfiltre som simulerer 4:3-formatet og CRT-striper.

En gladnyhet er i hvert fall at den medfølgende USB-joysticken skal være oppgradert med mikrobrytere – dette var ett av de store irritasjonspunktene ved The C64 Mini.

Les også
The C64 Mini: Nostalgien kan redde mye, men ikke dårlig maskinvare
annonse

Les også