Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

PlayStation 5 kommer til å bli mye dyrere enn Xbox Series X

Analytiker tror begge selskapene vil tape penger.

Alt er klart for en ny runde i konsollkrigen mellom Microsoft og Sony. Her avbildet Xbox Series X og PlayStation 4. Sony har fortsatt ikke avslørt PS5-designet.

Mot slutten av 2020 er det ventet at både Sony og Microsoft vil lansere sine nye spillkonsoller: PlayStation 5 og Xbox Series X.

På papiret ser de nesten identiske ut, men veldig like spesifikasjoner og komponenter, kanskje med et lite forsprang til Microsofts Xbox Series X.

Nå spår imidlertid flere analytikere at Microsoft planlegger å gjøre spillkonsollen sin betydelig billigere enn PlayStation 5.

– Det er et spørsmål om hvem som blunker først. Microsoft venter på Sony, og så fort de avslører prisen og lanseringsdato vil de følge etter, sier spillindustrianalytikeren Michael Pachter i et intervju på «Bonus Round» av Geoff Keighley.

Pachter spår at Microsoft vil lande på en pris på 400 dollar for Xbox Series X, mens Sonys PlayStation 5 vil koste 500 dollar.

Du må trolig legge på minst en null for å komme til en norsk pris.

Microsoft Xbox Series X
Microsoft Xbox Series X
Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5

Selger med tap

Slik vil den nye PlayStation 5-kontrolleren se ut.

Med såpass kraftige maskiner med mange avanserte komponenter, vil begge selskapene mest sannsynlig tape penger på spillkonsollene isolert sett. Håpet er imidlertid at kunder som kjøper spillkonsollen vil fortsette å bruke den og legge ned penger på spill og utstyr i årene som kommer.

En annen gjest under intervjuet, Peter Moore, som har vært involvert i selskaper som Sega, Xbox og EA, sier seg enig i Pachters resonnement:

– Det begge selskapene vurderer nå er «hvor mye har vi råd til å tape på konsollen vår de første 12 til 18 månedene? Hvor godt klarer vi å holde brukerne fast med programvare? Hva slags inntjening klarer vi å dra i gang etter konsollsalget? Hva er vi villige til å gjøre det første, andre og tredje året for å nå 10 millioner brukere?, spør Moore hypotetisk.

Ifølge ham tåler Microsoft en lavere pris enn Sony, og de er villige til å ta støyten for å få tilbake markedsandeler.

Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox
annonse