Tek.no

Nyhet

PlayStation 5 kommer til å bli mye dyrere enn Xbox Series X

Analytiker tror begge selskapene vil tape penger.

Microsoft/Sony
11 Mai 2020 07:38

Mot slutten av 2020 er det ventet at både Sony og Microsoft vil lansere sine nye spillkonsoller: PlayStation 5 og Xbox Series X.

På papiret ser de nesten identiske ut, men veldig like spesifikasjoner og komponenter, kanskje med et lite forsprang til Microsofts Xbox Series X.

Nå spår imidlertid flere analytikere at Microsoft planlegger å gjøre spillkonsollen sin betydelig billigere enn PlayStation 5.

– Det er et spørsmål om hvem som blunker først. Microsoft venter på Sony, og så fort de avslører prisen og lanseringsdato vil de følge etter, sier spillindustrianalytikeren Michael Pachter i et intervju på «Bonus Round» av Geoff Keighley.

Pachter spår at Microsoft vil lande på en pris på 400 dollar for Xbox Series X, mens Sonys PlayStation 5 vil koste 500 dollar.

Du må trolig legge på minst en null for å komme til en norsk pris.

Selger med tap

Sony

Med såpass kraftige maskiner med mange avanserte komponenter, vil begge selskapene mest sannsynlig tape penger på spillkonsollene isolert sett. Håpet er imidlertid at kunder som kjøper spillkonsollen vil fortsette å bruke den og legge ned penger på spill og utstyr i årene som kommer.

En annen gjest under intervjuet, Peter Moore, som har vært involvert i selskaper som Sega, Xbox og EA, sier seg enig i Pachters resonnement:

– Det begge selskapene vurderer nå er «hvor mye har vi råd til å tape på konsollen vår de første 12 til 18 månedene? Hvor godt klarer vi å holde brukerne fast med programvare? Hva slags inntjening klarer vi å dra i gang etter konsollsalget? Hva er vi villige til å gjøre det første, andre og tredje året for å nå 10 millioner brukere?, spør Moore hypotetisk.

Ifølge ham tåler Microsoft en lavere pris enn Sony, og de er villige til å ta støyten for å få tilbake markedsandeler.

Les også
Dette vet vi: Playstation 5 vs. Xbox Series X
annonse