Ta bedre bilder med mobilen

Sjekk ut disse foto-appene for Android.

Har du problemer med å huske alt du har lært om fototeknikk når du er ute i felten, og skulle aller helst ønske du hadde med deg en assistent som kunne hjelpe når du trengte det som mest? Vel, kanskje disse appene kan være til hjelp?

Photo Guide

Photo Guide er for deg som nettopp har begynt å fotografere med et systemkamera eller et annet kamera som lar deg gjøre de fleste innstillingene selv. Når du står midt oppe i motivet og lurer på hva du skal gjøre, er dette appen som hjelper deg med tips og vink om hvordan du best skal utnytte motivet og få best mulige bilder av det, akkurat der og da.

Det hele foregår på engelsk, siden appen ikke er oversatt til norsk - i alle fall ikke ennå - men språket er ikke spesielt avansert og burde være forståelig for de fleste med skoleengelsken noenlunde intakt.

Photo Guide fungerer fint også uten dekning, siden all informasjonen allerede ligger på telefonen din sammen med appen, og kan hjelpe deg med ting som for eksempel:

  • Velge riktig blenderverdi
  • Situasjoner med forskjellige lysforhold
  • Få best mulig synsvinkel på bildet
  • Bedre komposisjon for landskap, portretter og sportsfotografier

Photo Guide finnes for både Android og iOS, og koster litt over en tier:

PhotoDroid

PhotoDroid er for deg som er litt mer avansert og ikke trenger den type hjelp som Photo Guide gir deg. Det PhotoDroid kan tilby er imidlertid langt mer detaljerte og avanserte utregninger som du kan komme til å trenge på sparket, langt fra nærmeste nerd.

Har du for eksempel noen sinne hatt behov for å vite nøyaktig hvilken synsvinkel du vil på med en gitt kombinasjon av kamera og objektiv? Eller hvor langt blitsen din rekker med visse innstillinger? Eller hva med minimumsavstand for å få et motiv i bildet med et visst objektiv og kamera?

Alt dette kan PhotoDroid hjelpe deg med, og mere til. Appen har nemlig også egne kategorier for utregning av diverse ding fior astrofotografer også, samt når sol og måne er i ulike posisjoner.

Noen av funksjonene vil bare være tilgjengelige i pro-versjonen av appen, som etter alt og dømme vil koste penger. Dette gjelder omregning av ulike kalendertyper, lenke til værdata, og utregning av minimum eksponeringstid for astrofoto. Pro-versjonen er ennå ikke sluppet, men enn så lenge finner du gratisutgaven av PhotoDroid i Android Market.

Les også
Tjen penger på mobilbildene dine
Les også
Mobilen er vårt viktigste kamera
Les også
Her er de beste bilappene
Les også
Nå får du snart Instagram til Android
Les også
Denne appen fjerner linselusene
Les også
Vil du se noen fantastiske bilder?
Les også
Topp 3 foto-apper til iPhone og Android
Les også
HTC EVO 3D og LG Optimus 3D: Hvilken mobil har det beste 3D-kameraet?
Les også
HTC EVO 3D: HTCs 3D-monster imponerer
Les også
Digital kikkert med 3D HD-video
Les også
Kontroller speilrefleksen fra Android-telefonen
Les også
Slik gjør du Android-mobilen til din egen
Les også
Her har du fem nyttige apps
Les også
12 kameraapper for Android: 12 kameraapper for Android
Les også
8 tips for bedre mobilbilder
annonse