Til hovedinnhold
NyhetHer er kameraet bestefar vil misunne deg

Kompakt for retroentusiastene

Leica lanserer X2.

Fotoprodusenten Leica har sluppet en ny versjon av sin kompaktmodell for entusiastene, som skal erstatte den aldrende X1.

Les også: Er dette verdens beste kameraer?

Den nye modellen i serien "Made in Germany" har fått navnet X2, og har som sin forgjenger en APS-C bildebrikke og fastobjektiv. Bildebrikken er imidlertid ny, og er en CMOS-bildebrikke med 16,1 megapiklser. Objektivet er et Leica Elmarit F2.8 med en brennvidde på 24 mm, som tilsvarer 35 mm i fullformat.

Den nye Leica X2.

I utgangspunktet er det ikke snakk om så mange oppgraderinger i forhold til X1, men kameraet har fått en elektronisk port slik at man kan bruke en elektronisk søker hvis man foretrekker det. Spesielt dette er en stor forbedring fra forgjengeren. Leica har derfor også lansert en ny søker til X2, som har en oppløsning på 1,4 millioner bildepunkter. Søkeren kan tiltes 90 grader, slik at man kan fotografere fra flere vinkler. Den nye søkeren med navnet "Viso-flex" er kanskje å foretrekke, for Leica har ikke forbedret skjermen på den nye kameramodellen. Med en oppløsning på 230 000 bildepunkter er ikke skjermen akkurat klasseledende, og har vesentlig lavere oppløsning enn det man forventer å finne på et kamera i dag. Størrelsen er på LCD-skjermen er 6,8 cm (2,7 tommer), noe som også er litt mindre enn de mer vanlige LCD-skjermene på 7,6 cm (3 tommer).

Les også: TEST: Leica M9-P

Det nye kameraet har fått forbedret autofokus, og en ny innebygd blits med lås. X2 leveres i de klassiske Leicafargene sort og sølv, og har en veiledende utslagspris på 13 995 kroner. Skal du ha den elektroniske søkeren i tillegg koster denne 3495 kroner. Begge deler vil bli tilgjengelig i utvalgte butikker i løpet av mai.

Les også: Leica lanserer V-Lux 40

Kilde: pressemelding

Les også
De beste av de mest avanserte kompaktkameraene
Les også
Disse entusiastkompaktene anbefaler vi
Les også
Fotograferer OL med storformatkamera
Les også
Dette kameraet ser lyset bedre enn de fleste
Les også
Dette kameraet skriver ut bildene med en gang
Les også
Sony slipper rått kompaktkamera
Les også
Se sommerens kameranyheter
Les også
Olympus E-P3: Snertent kamera mangler det lille ekstra
Les også
Dette er tidenes dyreste kamera
Les også
Vil du betale 57000 kroner for et svart-hvitt-kamera?
Les også
Her er Nikons nye kompaktrekke
Les også
Fujifilm slipper rask superkompakt
Les også
Dette Leica-kameraet har du råd til
annonse