Til hovedinnhold

Slik så iPad ut åtte år før lanseringen

En svært tidlig prototyp er vist frem.

19446315, Istockphoto

Apple iPad ble lansert i januar 2010, og vi kjenner alle historien siden. Prosessen forut for lanseringen er en som de færreste har hatt innsyn i. Derfor er det svært spennende at sjefsdesigner Jonathan Ive i Apple nå har vist frem tidlige prototyper fra perioden mellom 2002 og 2004.

Les også: Apple må frikjenne Samsung på annonseplass

Prototypene er vist frem i forbindelse med en av de pågående rettstvistene med Samsung der det koreanske selskapet ønsket innsyn i utviklingshistorikken til det kjente nettbrettet.

Likner på en halv iBook

Den gamle prototypen hadde ikke så ulik form i forhold til dagens iPad, men den var betydelig tykkere. Avbildet ved siden av en tommestokk ser vi at det gamle nettbrettet var nærmere en tomme tykt, altså rundt 2,5 centimeter. Apples første kommersielle iPad var 1,34 cm tykk. iPad 2 er den tynneste iPad-en så langt, med en tykkelse på bare 8,8 millimeter.

En annen forskjell er materialet brettet er laget i. De tre generasjonene iPad vi har sett så langt har vært laget i glass og aluminium. Den gamle prototypen ser ut til å være laget i plast, og likner påfallende mye på Apples samtidige laptopgenerasjon for forbrukere, iBook.

I dokumentene som er lagt frem er prototypen kjent bare som "035 mockup or prototype".

Les også: Apples midtimellomprodukt har meldt sin ankomst (Hardware.no)

(Kilde: theverge.com)

Mer om
annonse