Skal du kjøpe nytt kamera?

Disse havner i butikkhyllene denne måneden.

Er det kompakte godsaker du er på jakt etter, er det mye av det som dukker opp i norske butikker i måneden som kommer. Vi begynner med det kanskje mest interessante:

Fujifilm FinePix X10

X10 er lillebroren til X100, som har høstet både skryt og kritikk,l begge deler for det meste velfortjent. Om X10 blir like kontroversiell er ennå uvisst, men det som er helt sikkert er at det ser lovende ut på papiret: Optisk søker og manuell zoom er ikke hverdagskost på et kompaktkamera. I slutten av oktober skal dette kameraet innfinne seg i norske butikker.

Fujifilm FinePix F600 EXR

X10 er ikke det eneste Fujifilm-kameraet du vil finne i butikken i måneden som kommer, og F600 EXR er en annen toppmodell fra den kanten. Det har mye til felles med F550 EXR, men har noe mer avansert GPS, blant annet.

Fujifilm FinePix JX370

Vil du ha billigere saker er Fujifilm JX370 kanskje tingen? her får du 14 megapiksler og 5x zoom for en veiledende pris på kr 795,-.

Fujifilm FinePix JX420

JX420 koster hundrelappen mer enn JX370 og gir deg to megapiksler ekstra, men med unntak av det er de to kameraene identiske.

Panasonic Lumix DMC-FX90

Panasonic FX90 har vi ennå ikke fått fullstendig informasjon om, men det skal visstnok komme i oktober, som alt annet i denne artikkelen, og sies å skulle være en etterfølger til FX77. De vitale mål er 12 megapiksler, 24mm vidvinkel, 5x zoom og største blenderåpning f/2.5, som vi anser som meget bra på et lommekamera.

Panasonic Lumix DMC-FZ150

FZ150 er et ultrazoomkamera med 24x zoom, fra tilsvarende 25 mm og helt til 600 mm. Blenderverdiene er f/2.8-5.2, noe som absolutt ikke er ille. RAW-støtte har det også, så er er det muligheter for bra saker, men om det faktisk ER bra finner vi først ut når vi har testet det ferdig.

Canon PowerShot SX150 IS

Er det noe enklere og billigere du er ute etter, men fremdeles med relativ lang zoom, er kanskje Canon PowerShot SX150 IS tingen for deg. Her får du 14 megapiksler, 12x zoom, bildestabilisator og videoopptak i 720p for en veiledende pris på kr 1999,-. Enkelte butikker har imidlertid langt lavere pris på dette kameraet, og laveste er i skrivende stund kr 1500,-.

Canon Ixus 230HS

Vil du ha et litt mer sexy kamera, er du nok mer interessert i en Ixus enn kameraet ovenfor, og med Ixus 230 HS får du Canons HS-system, 8x optisk zoom, og 12 megapiksler. Veiledende pris er kr 2299,- men butikkprisene har allerede falt godt under totusenlappen.

Canon Ixus 1100HS

I oktober kommer også Ixus-seriens nye toppmodell, Ixus 1100HS. Foruten en helt ny optisk konstruksjon som blant annet består av Canons første foldeobjektiv, finner vi også en forbedret bildestabilisator og forbedret eksponerinsgautomatikk og motivprogram. Veiledende pris er kr 3499,- men du får det for en femrundring mindre når det kommer i butikkene.

Samsung WB750

WB750 er en oppgradert versjon av deres populære kompakte ultrazoom-kamera WB700, som i likhet med WB750 kan tilby 18x zoom og RAW-støtte. Heldigvis har Samsung redusert oppløsningen fra 16 til 12 megapiksler, akkurat som vi foreslo dengang WB700 kom ut.

Samsung MV800

Samsung MV800 er et kamera for mannen i gata, og det mest spesielle ved det er den vippbare skjermen.

Er du ute etter et mer avansert kamera?
Se hvilke systemkameraer og objektiver som kommer i oktober på Akam.no.

Her er fotosakene som kom i september

Les også
Fujifilm reduserer prisene
Les også
Her er de 10 heteste digitalkameraene
Les også
Velg riktig 17.mai-kamera
Les også
Sony SLT-A77: Her er kameraet entusiastene har ventet på
Les også
Samsung NX200: Et lekkert kamera
Les også
Gi bort et systemkamera til jul
Les også
Fujifilm FinePix X10: Et helt unikt kompaktkamera
Les også
Panasonic FZ150: Superzoomen som har alt
Les også
Nissen bør vite om disse kameraene
Les også
Disse kameraene kommer i november
Les også
Fokuserer etter at bildet er tatt
Les også
Nikon 1 V1: Nå har Nikon gått for langt
Les også
Kodak synger på siste vers
annonse