Tek.no

Nyhet

Er dette de nye Windows-telefonene fra HTC?

Katta kan ha rømt sekken bare timer før lanseringsfesten i New York.

19 Sept 2012 12:36

Det lanseres mobiltelefoner i øst og vest for tiden, og i kveld er det HTCs tur. Foreløpig har HTC bare lansert én ny modell denne høsten, Desire X som hører til i mellomsjiktet og ble vist frem på IFA-messen i Berlin. I kveld kan det ligge an til et par overraskelser.

Les også: Hva slipper Motorola og HTC denne uken?

HTC har nemlig selv hintet frempå med slagordet "når vakker maskinvare møter slående programvare" (When beautiful hardware meets stunning software), og på Microsofts Facebook-side for Windows Phone fins det en oppsummering av noen av Windows-baserte modeller opp gjennom historien.

Ryktene i forkant av lanseringen er helt enige om at det kvelden står i Windows Phones tegn for HTC. Dette er hva vi kan vente oss, hvis vi skal tro på ryktene:

Windows Phone 8

Det er nemlig to HTC-merkede Windows Phone 8-telefoner som nå går rundene på internett.

De to telefonene har vært kjent på ryktebørsen som HTC Accord og HTC Rio. I kveld skal de visstnok få offisielle navn – HTC 8X og 8S. 8X vil bli flaggskipet, mens 8S blir noe svakere, selv om spesifikasjonene også her ser ganske greie ut.

HTC 8X

Toppmodellen vil altså muligens hete 8X. HTC tar ikke skjermstørrelsen helt ut, slik de tidligere har gjort med Titan-modellene sine. Her er det nemlig snakk om en 4,3 tommer stor skjerm. Titan-variantene var utstyrt med 4,7 tommers skjermer.

Oppløsningen er det derimot ikke noe å si på. Skjermen skal ha 720p-oppløsning, altså et sted i området rundt 1280 x 720 piksler. Den skal være basert på Super IPS LCD 2-teknologien, altså den samme som du finner i dagens toppmodell fra HTC, One X.

Kraftig innmat

Hjernen i den nye telefonen skal være Qualcomms Snapdragon S4. Systembrikken har to av Qualcomms egne Krait-prosessorer og de har en klokkehastighet på 1,5 GHz.

Ellers skal HTC 8X ha 16 gigabyte lagringsplass, 1 gigabyte arbeidsminne og et kamera som knipser bilder med 8 megapikslers oppløsning. Om heller ikke 8X vil støtte minnekort, i likhet med Nokias Lumia 920 sier ikke ryktene noe om foreløpig.

Les også Sniktitt på Nokia Lumia 920

HTC 8S

HTC 8S blir en litt mindre telefon, om ryktene stemmer. Her er det snakk om en skjerm på 4 tommer som har lavere oppløsning – 800 x 480 piksler.

Systembrikken har fortsatt to prosessorkjerner, men her er det snakk om en litt svakere variant fra Qualcomm, nemlig S4 Plus. Dermed er klokkehastigheten nede i 1 GHz. Grafikkdelen er imidlertid hentet fra siste generasjon, og det dreier seg om en Adreno 305. Qualcomm har tidligere sagt at Adreno 3-serien skal kunne gi spillgrafikk med konsollkvalitet, så det kan altså bo litt futt i denne telefonen også.

Ellers er opplysningene om minstemann med Windows Phone fra HTC ganske beskjedne. At den vil ha et kamera som knipser bilder med 5 megapikslers oppløsning er det siste som står igjen på spesifikasjonslisten.

Spreke farger

Enda en likhet med Nokias Lumia-modeller skal være at HTCs Windows-telefoner slippes i mange farger. En lilla variant og en rosa variant skal være blant utgavene du får kjøpt 8X og 8S i.

Lanseringen går altså av stabelen senere i kveld, og vi kommer til å følge den tett.

Les også: Motorola lanserte Razr i med Intel inside

Hva tror du HTC vil lansere?

(Kilder: windowsphonedaily.com, phonearena.com, HTC på Facebook, Windows Phone på Facebook)

annonse