– Alle Windows-telefoner oppgraderes til versjon 8

Insider hevder Microsoft vil oppdatere alle Windows Phone-telefoner.

Ett spørsmål har blitt sentralt for brukere av smarttelefoner de siste årene; får telefonen min den neste oppdateringen? Det er ventet at Microsoft slipper Windows Phone 8 senere i år, og dermed er spørsmålet høyaktuelt for både eiere og kjøpere av telefoner med Windows Phone.

Microsoft ønsker raskt tempo

Et av de heteste Windows-ryktene akkurat nå stammer fra en blogger som kaller seg MSNerd. Bloggeren skal ha kommet med rimelig treffsikre lekkasjer tidligere, men skal nå legge inn årene. I den sammenheng besvarte han en mengde spørsmål på nettstedet Reddit.

På spørsmål om dagens Windows-baserte telefoner blir oppgradert til Windows Phone 8 kommer MSNerd med dette svaret:

– Ja, alle dagens Windows-telefoner vil få en variant av Apollo (kodenavnet for Windows Phone 8, red. anm.). Det er operatørene som er det største hinderet i USA. Etter hva jeg hører ønsker Microsoft et oppdateringstempo som likner på det vi så da Mango ble rullet ut. Et raskt tempo er også ønsket av Nokia og HTC. Enkelte av funksjonene i Apollo vil imidlertid bli eksklusive for tredje generasjons Windows-telefoner som slippes med på MSM8960-plattformen.

MSM8960-plattformen det dreier seg om er de nyeste systembrikkene fra Qualcomm. Serien heter Snapdragon S4, og brikkene har to proesssorkjerner. Støtten for prosessorer med flere kjerner er én av flere forbedringer som er ventet i kommende Windows Phone 8.

Les også: Her er motorene i årets nye mobiler

Ingenting bekreftet

Eiere av første- og andregenerasjons Windows-telefoner kan altså håpe på oppdateringer i tiden som kommer. Det er likevel slett ikke sikkert at påstanden er riktig, og Microsoft selv har knapt sagt noe om neste generasjons mobil-OS – foreløpig.

Microsofts partner Nokia har derimot allerede luftet noen tanker om neste generasjon Windows Phone:
– Bare vent til dere ser Windows Phone 8

(Kilde: wmpoweruser.com)

Les også
Samsung Omnia W: God på det meste
annonse