Nyhet

Googles selvbyggertelefon får råsterk prosessor

Project Ara Spiral 2 skal huse Nvidias Tegra K1-brikke.

Høsten 2013 dukket navnet Phonebloks opp, i en video som viste en modulbasert telefon og hvordan brukerne kunne tilpasse telefonen helt etter egne behov, eller bytte ut ødelagte deler. Siden plukket Motorola opp konseptet, og etter at Google solgte mobilprodusenten, beholdt de eierskapet over det som nå kalles Project Ara. Tidlige prototyper fra prosjektet har allerede blitt vist frem, men nå er neste generasjon Project Ara på vei.

Ny prototyp med Nvidia Tegra K1

En av de store ulempene med den første prototypen var at utviklerne av moduler fikk så lite boltreplass. Mye av plassen i hver modul gikk vekk til selve tilkoblingspunktet. I den kommende Spiral 2-prototypen skal langt mer av plassen være satt av til innmaten i modulene. Dette skyldes en ny type kommunikasjonsbrikker fra Toshiba.

Blant modulene som vil dukke opp for Spiral 2 er en prosessormodul fra Nvidia, som skjuler deres kraftige Tegra K1-brikke. Det er den samme brikken som bor i Nvidia Shield, og i Google og HTCs Nexus 9-nettbrett.

Her kan du lese testen av lynraske Google Nexus 9.

Spiral 2-prototypen blir avduket utviklerkonferansen for Ara-prosjektet, som avholdes 14. januar på en rekke forskjellige steder i verden. Google har også avslørt at de jobber med en Spiral 3-prototype som skal vises frem til våren. En viktig del av denne prototypen vil bli en systembrikke fra Rockchip, som har støtte for telefonens nettverk bygget inn.

Slik sto det til med prosjektet da Phonebloks sjekket fremgangen i oktober.

Modulene kommuniserer via et nettverk som kalles UniPro. Så langt har modulene vært nødt til å ha en egen brikke påmontert for å kommunisere over dette nettverket, men Rockchip-brikken skal altså ha denne delen innebygget.

Project Ara er ikke det eneste Google forsker på om dagen. De ønsker også å levere internett fra ballonger. Les mer om de høytflyvende planene i Project Loon her.

(Kilder: androidauthority.com, Google ATAP)

Les også
Googles selvbyggermobil faller fra hverandre
Les også
Motorola Nexus 6: Motorola viser muskler
Les også
Nå skal Google utføre stor test av Internett-ballongene sine
Les også
Mobilen din er full av sensorer og «vet» mer enn du tror om omgivelsene
Les også
Googles selvbygger-telefon får egen nettbutikk
annonse