Tek.no

Nyhet

YouTubes store spillsatsing har kommet til Norge

«YouTube Gaming» har ankommet.

YouTube
Eigil Knudsen
9 Apr 2016 10:05

For snart et år siden kunne vi melde om en ny, spillrelatert storsatsing fra YouTube kalt «YouTube Gaming», som blant annet tar sikte på å konkurrere med Twitch. I en pressemelding kunngjøres det nå at tjenesten omsider har kommet til Norge.

YouTube Gaming er en tjeneste som kommer både som en mobilapplikasjon og som et eget nettsted, og har som formål å skape et helt eget samfunn kun for spillere. YouTube har som kjent allerede mye spillinnhold, og med den nye satsingen skal spillerne altså få bedre tilretteleggelse.

Enklere spillstrømming

Akkurat som med tjenester som Twitch skal YouTube Gaming by på strømming av spill, og i den forbindelse har tjenesten egne sider for til sammen 25 000 spill hvor man kan se både direktestrømmer og de beste videoene fra spillet.

Meningen er dermed at spillinteresserte skal kunne finne alt de trenger på én side ved å søke opp favorittspillet sitt, og om du abonnerer på en kanal vil du få varslinger hver gang en strøm av det aktuelle spillet starter.

YouTube Gaming vil også levere anbefalinger av spill og strømmer basert på preferansene dine når det gjelder kanaler og spill. I tillegg vil søkefunksjonen som benyttes i YouTube Gaming-tjenesten være spillfokusert, slik at om du søker på et ord som for eksempel «Call» vil du få opp relevante resultater som for eksempel «Call of Duty».

Slik ser nettsiden ut.
Skjermdump/YouTube Gaming

Bedre Android-utgave

Appen finnes både til iOS og Android. I pressemeldingen opplyser YouTube om at de har forbedret Android-versjonen ved at man kan ta opp og live-strømme mobilspilling direkte på farten fra Android-enheter via en «Mobil Capture»-funksjon i appen. Det er altså ikke behov for noe ekstra utstyr eller programvare.

Appen skal altså være tilgjengelig for norske brukere nå. Du kan lese mer om hvordan det hele fungerer på tjenestens hjemmeside.

Driver du mye med spillstrømming? Razer har nå lansert en liten boks som gir deg proff spillstrømming i én pakke »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Så lett er det å sensurere innholdet ditt på YouTube-videoer
Les også
YouTube tar en Netflix - slik ser deres første originalinnhold ut
Les også
Nå skal YouTube fange spillerne for alvor
annonse

Les også