Til hovedinnhold

– Apple skal lansere tre nye mobiltelefoner i år

Én av dem blir en ny «billigmodell», ifølge de seneste ryktene.

Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

Apple er en svært hyppig gjenganger på ryktebørsen, og svært ofte viser det seg også at ryktene er sanne, slik som for eksempel var tilfellet med den 5K-oppløste iMac-en. Når har det dukket opp nye rykter om selskapets planer på mobilfronten, melder nettstedet Digitimes.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som fortalte at Apple planlegger å lansere tre nye iPhone-modeller i løpet av andre halvdel av 2015. Opplysningene stammer fra personer med tilknytning til industrien, men er altså ikke bekreftet av Apple selv.

Nye S-varianter

Kanskje ikke helt overraskende følger Apple ifølge Digitimes sin vante tradisjon med å lansere oppgraderte «S»-varianter av telefonene sine. De nye modellene blir med andre ord iPhone 6S og iPhone 6S Plus, ifølge ryktene. Alle de tekniske spesifikasjonene foreligger naturlig nok ikke, men de nye telefonene skal ifølge Digitimes' kilder få de nye A9-brikkene innabords.

Apple skal visstnok også lansere en oppfølger til denne karen, iPhone 5C. Foto: Apple

Som vi meldte allerede i november i fjor skal de kommende A9-brikkene produseres gjennom en omfattende samarbeidsavtale mellom Apple og Samsung, og i desember kunne vi melde at produksjonen av disse brikkene allerede var i gang.

Det er ikke så mye som er kjent om disse brikkene ennå, annet enn at de benytter 14 nanometers produksjonsprosess med såkalt FinFET-teknologi. Med FinFET menes transistorer der lederen går opp i selve gaten, som en slags «finne». Dermed vil gaten kunne stoppe strømmen fra tre kanter, noe som gir bedre kontroll på effektforbruket og potensielt høyere frekvenser.

iPhone 6C skal også være på vei

Som nettstedet Digital Trends peker på har taiwanske medier i tillegg hintet om at iPhone 6S også kommer til å få 2 GB minne og den nye «Force Touch»-teknologien. Force Touch er en trykksensorløsning som er i stand til å skille mellom lette og harde trykk, og som kommer på Apples kommende smartklokke Apple Watch. Dette er imidlertid også høyst ubekreftede rykter.

I tillegg til iPhone 6S og iPhone 6S Plus, forteller Digitimes' kilder for øvrig at Apple også skal slippe en ny «billigmodell» med modellbetegnelsen «C», altså en oppfølger til iPhone 5C. iPhone 6C skal visstnok få en 4-tommers skjerm og bruke den eksisterende A8-brikken.

Alle de tre nye mobilene skal ellers komme med Gorilla-glass, samt NFC-teknologi og fingeravtrykksensor. Ingenting er altså bekreftet av Apple, så den offisielle informasjonen må vi ennå vente en stund på.

iPhone 6 har akkurat fått en sterk konkurrent: Samsung Galaxy S6 setter mange rekorder »

annonse