Til hovedinnhold

Samsungs knalldyre Galaxy Note 8 lar seg heldigvis reparere

Men direkte enkelt er det likevel ikke, slår iFixit fast etter å ha demontert mobilen.

iFixit

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på detaljert demontering av elektroniske duppeditter for å finne ut hvor enkle de er å fikse, og nå har de gyvet løs på Samsungs nye flaggskip Galaxy Note 8.

iFixit konkluderte med at Note 8 får 4 av 10 mulige poeng på den såkalte reparerbarhetsskalaen, som betyr at den lar seg fikse, men at tilgjengeligheten på ingen måte er optimal.

Modulære komponenter, men mye lim

Galaxy Note 8 ferdig demontert.
iFixit

På den positive siden merket nettstedet seg at mange av komponentene på innsiden, inkludert den slitasjeutsatte USB C-porten og hodetelefoninngangen, er modulære og lar seg bytte ut.

Telefonen benytter også kun standard Philips-skruer, som gjør den ganske medgjørlig når man først har kommet inn i telefonen.

Det som imidlertid trekker ned er at glasspanelet på baksiden, som må tas av for å komme inn, er vanskelig å fjerne på grunn av store mengder lim. Skjermen er også festet med lim og krever i tillegg at bakpanelet fjernes først, noe som også skjermen ganske vrien å bytte ut.

Når det gjelder batteriet bemerker iFixit at dette lar seg gjøre å ta ut, men at lim også her gjør prosessen unødvendig vanskelig. Flere detaljer om demonteringen av Note 8 finner du hos iFixit, og øverst i artikkelen ser du også en video av prosessen.

Note 8 er i det minste bedre enn Essential Phone: Den må nemlig fryses før du kan få den opp i det hele tatt »

annonse