Til hovedinnhold

Snart kommer de første Chrome OS-nettbrettene

Googles PC-operativsystem skal visstnok spre seg til nye formfaktorer.

Google har som kjent holdt sine to operativsystemet Chrome OS og Android adskilte på henholdsvis PC- og mobilplattformene, selv om Google nå har gjort det mulig å kjøre Android-apper på Chromebook og dermed visket ut noe av skillet. Nå ser det ut til at Google vil rive ned ytterligere skillelinjer.

Som blant andre The Verge rapporterer har Google nemlig nå indikert at Chrome OS-operativsystemet snart vil kunne dukke opp på nettbrett. Opplysningene kom fra Googles produktsjef for Chrome og Android for bedrifter Rajen Sheth.

Kan komme i flere formfaktorer

– Chromebook-en går fra å være kun en laptop til noe som er mye mer allsidig og dynamisk, slik at OEM-er kan produsere mange flotte enheter. [...] Dere kan vente dere alt fra maskiner med avtagbart tastatur til nettbrett med Chrome OS, sa Sheth under en tale til investorer nylig.

Det har allerede begynt å komme konverterbare Chromebook-er som kan brukes som nettbrett, for eksempel Dell Chromebook 11 Convertible.

Chrome OS har allerede nærmet seg nettbrett-formfaktoren i kraft av det faktum at det nå har begynt å komme konvertérbare Chromebook-PC-er med skjerm som kan vippes helt rundt og brukes som nettbrett. Et eksempel er Asus Chromebook Flip C100PA, som også var først ute blant Chromebook-er til å kjøre Android-apper.

Det er uvisst akkurat når det eventuelt vil dukke opp Chrome OS-baserte nettbrett, og hvem som skal lage dem, men de første enhetene vil antakelig dukke opp i år. Google har ikke antydet at de selv har planer om å produsere Chrome OS-nettbrett.

Nå skal det bli enda enklere å kjøre Android-apper: Google har lansert Android Instant Apps »

Les også
Få DAB til den gamle bilradioen, og styr alt med mobilen
Les også
Chrome skal spare masse strøm ved å «nedprioritere» bakgrunnsfanene
Les også
Denne modulære høyttaleren lar deg enkelt skifte ut alle komponentene
Les også
Nå kommer Google Assistant endelig til flere Android-telefoner
Les også
Microsoft skal trolig lansere «lettversjon» av Windows 10 som skal konkurrere med Chrome OS
Les også
Slik funker «Instant Apps»
Les også
Denne Chromebook-maskinen tåler garantert å bli sluppet i bakken
Les også
Asus ZenPad 3S: Et ekteskap mellom dårlig programvare og bra maskinvare
Les også
Google utvikler et nytt operativsystem som kombinerer Android og Chrome OS
annonse