Amazon jobber med en egen meldingsapp som kan true alle de andre på markedet

«Anytime» kan bli en seriøs utfordrer til Messenger og røkla.

Det finnes allerede en god del å velge mellom når det gjelder meldingsapper på markedet, og det begynner å bli vanskelig å virkelig skille seg ut. Nå ser det imidlertid ut til at nettbutikkgiganten Amazon har planer om å entre markedet med brask og bram.

Som blant andre AFTVnews rapporterer jobber Amazon tilsynelatende med en ambisiøs meldingsapplikasjon som kan bli en seriøs utfordrer til både Facebooks Messenger og de andre aktørene på markedet.

Masse funksjoner

Nyheten kommer i form av lekkede bilder av markedsundersøkelser som Amazon har sendt ut til brukere for å hente inn informasjon om hva brukere mener er viktig i en meldingsapplikasjon. Appen skal ha fått navnet Anytime.

Lekkasjene tyder på at Anytime skal bli en ganske omfattende meldingsapp med en rekke funksjoner som SMS, videosamtaler, stemmesamtaler, klistremerker, spill, bilder, filtre og mer. Med andre ord kan det se ut til at Amazon har planer om å gi det de fleste andre meldingsapper tilbyr i én, enkelt pakke.

Sosial og kryptert

Den skal tilsynelatende også by på diverse sosiale funksjoner som muligheten til å lytte til musikk og bestille mat sammen med andre, og ekstra god tilretteleggelse for gruppesamtaler. Den skal også fungere sømløst på tvers av ulike plattformer, og kryptering av meldinger vil dessuten være tilgjengelig.

Det er uvisst hvor langt Amazon har kommet i utviklingen av appen og når den eventuelt skal lanseres. Selskapet har ikke kommet med noen offisielle bekreftelser ennå, så det er mulig den er et stykke unna.

Som AFTVnews peker på har Amazon allerede lansert en kommunikasjonstjeneste kalt Chime tidligere i år, som er beregnet på organisasjoner og næringsliv. Anytime kan muligens bli en forbrukerrettet versjon av denne.

I mellomtiden forblir Facebook Messenger en sentral aktør på markedet: Nå skal tjenesten få mer reklame »

Les også
Nå får Facebook-chatten en etterlengtet oppgradering
Les også
EU tvinger Amazon til å punge ut 2,3 milliarder kroner
Les også
Amazon har lansert butikk hvor du bare kan ta varene dine og gå – nå kommer de kanskje til Europa
Les også
Opera lever fortsatt i beste velgående, og kommer nå med Messenger innebygget
Les også
Amazon lanserer et nytt Echo-produkt i dag
annonse