Nyhet

Dette er de norske prisene for nye iPad Pro

Den blir ikke akkurat billig.

Apples årlige WWDC-konferanse gikk av stabelen i kveld, og selskapet viste frem en drøss av nye produkter. Blant dem vår en ny iPad Pro på 10,5 tommer. Dette blir den tredje modellen i serien, mellom 9,7-tommeren (som nå ikke blir å få som Pro-modell lenger) og 12,5-tommeren.

Den er omtrent like stor som den vanlige 9,7-tommeren, til tross for at skjermen er 20 prosent større.

Og den nye iPad Proen byr selvfølgelig på flere nyheter, spesielt på skjermsiden. Først og fremst: skjermen vil nå dynamisk tilpasse oppdateringshastigheten (Hz) på panelet. Til stillestående bilder vil derfor 24 Hz være standard, mens man til annet bruk vil kunne strekke panelet helt opp til 120 Hz. Dette er opp fra 60 Hz i alle tidligere iPad-skjermer, og med tilsvarende bilder per sekund-ytelse.

Dette skal også gi bedre ytelse for Apple Pencil, som snakker med skjermen direkte.

Videre skal det være større fargerom, høyere lysstyrke på opptil 600 nits og – ikke mint – støtte for HDR-video. Dette betyr at iPad Pro nå blir det andre nettbrettet på markedet med støtte for ekstrem lysstyrke og mye større fargespekter i video, i tillegg til Samsung Galaxy Tab S3.

Bedre prosessor og generell ytelse

Bedre prosessor, så klart.

Ikke uventet er den splitter nye Apple A10X-brikken på innsiden her, og driver alt sammen rundt. Dette sørger for en god del bedre ytelse enn før, med seks kjerner: tre høyytelseskjerner, og tre lavytelseskjerner for energisparing.

Grafikkbrikken er på 12 kjerner, og skal følgelig by på god ytelse i skapende apper og til videoformål. Faktisk skal A10X-chipen være hele 500 ganger raskere enn prosessoren i den originale iPad. Kanskje ikke så overraskende, all den tid utviklingen i dette markedet går fort.

iPad Pro støtter nå USB 3.1-hastigheter via Lightning-til-USB Type-C.

Batteritiden skal tross bedre ytelse og mer lyssterk skjem skal batteritiden stadig være på 10 timer vanlig bruk.

Som du kanskje skjønte, så er det kun den allerede eksisterende 12,9 tommeren og den nye 10,5-tommeren som får dette, mens 9,7 tommer stor skjerm nå begrenses til den generiske «iPad» som ble lansert tidligere i år.

Nye deksler må til. Lær kommer tilbake.

Kameraet har også fått seg en ny oppgradering, både foran og bak. Foran er det nå et 7 megapikslers selfie-kamera, med bedre fargespekter, digital bildestabilisering og mulighet for å bruke skjermen som blits («Retina Flash», som Apple kaller det).

Bak er det selvsagt mer imponerende. Her får du nå et 12 megapikslers kamera med optisk bildestabilisering (!), raskere bildetagning og – viktigst – en blenderåpning på hele f/1.8! Dette burde vorde godt for bilder i dårlig lys, og generelt gi bedre kvalitet. Linseoppsettet er nå på seks linser, og har en firedobbel «True tone-flash» som blitsløsning. 4K-video er selvfølgelig på plass.

Kameraet har fått en stor oppdatering.

Designet på de to nye modellene ser omtrent likt ut som tidligere modeller, så her er det lite nytt å melde. Den største modellen fås imidlertid fortsatt ikke i rosa.

Nye priser og mer lagring

Men det kanskje viktigste, prisen, har vi fortsatt ikke rørt. Og her er det gledelige nyheter. For det første starter nå alle modellene med minst 64 GB lagring, noe som minsker behovet for å kjøpe større modeller betraktelig sammenlignet med tidligere.

Videre er prisene slik:

  • iPad Pro 10,5, 64 GB: 6 990 kroner
  • iPad Pro 10,5, 256 GB: 7 990 kroner
  • iPad Pro 10,5 512 GB: 9 990 kroner
  • iPad Pro 12,9, 64 GB: 8 990 kroner
  • iPad Pro 12,9, 256 GB: 9 990 kroner
  • iPad Pro 12,9 512 GB: 11 990 kroner
iPad-prisene.

Det kom også en rekke oppdateringer til iOS i kveld, sammen med iOS 11 på slep. Dette vil vi gå gjennom i en egen sak.

Fikk du ikke med deg livestrømmen?
Her kan du se vår oppsummering minutt for minutt! »

Les også
iPhone X' avanserte ansiktsgjenkjenning skal trolig snart komme på iPad også
Les også
Apples nye iPad Pro har allerede fått et tredjepartstastatur
annonse