Nyhet

Snart kan du vise hologram-lignende bilder på mobilen

Nytt Kickstarer-prosjekt gjør det enkelt å skape bilder som «svever» i luften på mobilen.

Såkalte hologrammer er i vinden som aldri før, og selv om konseptet i utgangspunktet krever omstendelige løsninger finnes det også langt mer tilgjengelige løsninger. Nå har det dukket opp et Kickstarter-konsept som gjør det både enkelt og billig å vise hologram-lignende bilder på mobilen.

Det nye konseptet, utviklet av Jim Smith, heter «Hologram Pyramid» og går ganske enkelt ut på å forvandle mobilskjermen til en slags holografisk projektor ved å plassere en pyramide av plast på skjermen.

Finpusset design

Vi meldte om et tilsvarende konsept i sommer, som lar folk lage sitt eget hologram ved å skjære ut en pyramide av et CD-cover. Den nye idéen er i prinsippet mer eller mindre identisk, men denne gangen har designet blitt finpusset og optimalisert i den hensikt å masseprodusere det.

Pyramiden festes til mobilskjermen med sugekopp.

Det å feste pyramiden til mobilskjermen med en sugekopp, slik at den ikke enkelt faller av, er også ifølge Jim Smith en viktig nyvinning med dette nye konseptet.

Oppfinnelsen fungerer altså ved å bruke de fire sidene av pyramiden til å projisere fire bilder av det samme objektet på en slik måte at man kan «se» objektet fra alle sider, og gir dermed en holografisk 3D-effekt. For å få glede av effekten må man benytte spesiallagde, «firesidede» videoer.

Vil koste 25 dollar

Slike videoer finnes det imidlertid allerede en del av på Internett, og Jim Smith har selv laget en favorittliste over firesidede videoer på sin egen YouTube-kanal. Smith skriver på Kickstarter-siden at han også planlegger en egen app som automatisk konverterer vanlige videoer til firesidede videoer.

Prosjektet har hittil samlet inn 2000 dollar av et mål på 12 500 dollar med 17 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar av pyramiden må du love bort minst 25 dollar, men for 10 dollar kan du få en mal i PDF-format som viser deg hvordan du kan lage din egen. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Det finnes nå også «hologrammer» som kan berøres: Slik fungerer det »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
RED lager en svindyr mobil med holografisk skjerm
Les også
Er dette den første ekte hologram-skjermen?
Les også
Denne skal gjøre slutt på spolefester
Les også
Her «tar» han på et virtuelt objekt med fingrene
Les også
Denne hologramskjermen kan du bruke med mobilen og nettbrettet
Les også
«Holografisk video» lar deg titte rundt objektene på bildet
annonse