Tek.no

Nyhet

Lei av å brette klærne dine? Denne roboten gjør jobben for deg

Laundroid kan bli en velkommen maskin i heimen.

Cnet/YouTube
31 Mai 2017 19:00

Robotene overtar stadig flere oppgaver, men hittil har teknologien dessverre ikke vært i stand til å avlaste oss fra det aller kjedeligste husholdningsarbeidet, for eksempel det å legge sammen klær etter vask. Som blant andre Slashgear melder har det nå kommet en robot som tar seg av nettopp dette.

Den nye maskinen heter Laundroid og er utviklet av et selskap ved navn Seven Dreamers. Den har vært under utvikling helt siden 2005 og ble nylig presentert på et eget arrangement.

Bruker kunstig intelligens

Laundroid er altså designet for å legge sammen tøyet ditt. Dette skjer ved at brukeren simpelthen slenger de nyvaskede og tørkede klærne i en skuff, venter noen minutter, og deretter tar man klærne ut igjen i sammenbrettet stand.

Skjermbilde fra teaseren av produktet.
Seven Dreamers/YouTube

Ifølge utvikleren kombinerer innretningen de tre teknologiene robotteknologi, bildeanalyse og kunstig intelligens til å utføre oppgaven. Utover dette holder utvikleren kortene ganske tett til brystet når det gjelder den nøyaktige virkemåten til roboten.

Innretningen er uansett ment for vanlige husholdninger og kan brukes både med stemmekontroll og med en egen, dedikert mobilapp. Den kan visstnok også «huske» klær du har brukt og bruke dette til å organisere klærne på en slik måte at maskinen fungerer som en slags smart garderobe.

Til tross for at Laundroid retter seg mot forbrukere er den foreløpig svært dyr, med en japansk pris på 1,85 millioner yen, som tilsvarer cirka 140 000 kroner. Det er imidlertid ikke umulig at den blir vesentlig billigere etter hvert, forhåpentligvis før den eventuelt når våre breddegrader.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av Laundroid som ble tatt opp på CES-messen i januar av nettstedet Cnet.

Her er en robot som kan parkere bilen din »

Les også
Denne roboten kan snart parkere bilen din
Les også
Ikke akkurat RoboCop, men dette er verdens første robot-politimann
Les også
Denne kan true jobben til hurtigmatarbeidere
annonse

Les også