Tek.no

Nyhet

HPs nye bærbare har masse krutt for spillere

Kraftige skjermkort og 4K-oppløsning er på plass i de oppgraderte Omen-modellene.

HP
7 Juni 2017 11:19

Vi har sett mange lanseringer av nye bærbare PC-er for spillere den siste tiden, og som blant andre Windows Central melder i en pressemelding har PC-giganten HP nå også dratt sløret av et knippe nye modeller. Selskapet har nemlig gitt sine bærbare Omen-PC-er en kraftig overhaling.

De nye modellene, Omen 15 og Omen 17, er på henholdsvis 15,6 og 17,3 tommer, hvorav sistnevnte som tidligere byr på et potent GTX 1070-skjermkort på innsiden – eller et Radeon RX 580-kort fra AMD i stedet.

Kan fåes med 4K-oppløsning

15-tommeren kommer på sin side med opptil et GTX 1060-kort eller et Radeon 550-kort. Ellers har HP selvsagt puttet inn Intel-prosessorer med Kaby Lake-arkitektur denne gangen, og maksimal minnemengde er på 16 GB og hele 32 GB for henholdsvis 15- og 17-tommeren.

HP Omen 17.
HP

Når det gjelder lagring vil minstemannen kunne utstyres med maksimalt 1 TB harddisk og en SSD på 512 GB, mens storebroren har plass til opptil 2 TB harddisk og 256 GB SSD. Tilkoblingene omfatter USB 3.1, USB Type-C, Thunderbolt 3 og HDMI.

Om du vil kan du få maskinene med helt opptil 4K-oppløsning, og det andre alternativet er 1080p-oppløsning med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. På lydsiden finner vi to høyttalere med Bang & Olufsen-teknologi, som forhåpentligvis skulle gi brukbare lydgjengivelse ved spilling.

Tastaturet har rødt baklys og 26 «key rollover», samt anti-ghosting-teknologi som skal sikre presisjon ved hurtig tasting under intense spilløkter. HP har ellers utstyrt maskinene med en forbedret kjøleløsning bestående av to vifter og fire varmerør.

Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. Mer informasjon finner du hos HP, og se også reklamefilm under.

MSI har også sluppet en spillbærbar med GTX 1070: Den skal være verdens tynneste i sitt slag »

Les også
HPs heftige spillbærbare kjører 4K og kan overklokkes
Les også
HPs nye Pavilion-maskiner er skikkelig lekre
Les også
Acer Predator 17 X (GTX 1080): Så godt yter GTX 1080 i en bærbar
Les også
Corsairs første komplette spill-PC er en VR-klar kraftpakke
annonse

Les også