Tek.no

Nyhet Apple truer Spotify

Apple med Spotify-rival

Planlegger nettbasert radio med strømming av musikk.

iStock Photo
Vegard Ottervig
10 Sept 2012 09:52

Strømming lønner seg mer og mer, og da er det ikke overraskende at flere aktører ønsker å grafse til seg en del av kaka. Den amerikanske datagiganten Apple har allerede kjøpetjenesten iTunes, men skal ifølge flere medier nå være interessert i å kaste seg inn i kampen om strømmingen.

Apple er nå i samtaler med verdens ledende plateselskaper om rettigheter til en planlagt tjeneste for strømming av musikk, noe som i så fall vil innebære betydelig konkurranse for etablerte tjenester som Spotify og WiMP. Ingen avtaler er ennå banket i bordet, men nettradioen skal etter sigende være klar i 2013.

Nordiske i motbakke

Selv om svenske Spotify dominerer det norske markedet, gikk både de og norske WiMP på en økonomisk smell i dette regnskapsåret.

Pengesterke Apple kan dermed få en fordel i denne konkurransen, ettersom de kan pumpe flere midler inn i den nye, potensielle satsingen.

Strømmingbransjen har imidlertid en betydelig vekst, noe som kan gagne de allerede etablerte nordiske aktørene. I år er det ventet at strømmebaserte musikktjenester vil tjene hele 6,52 milliarder kroner, noe som er en økning på 40 prosent i forhold til i fjor.

Spotify inn i nettleseren

Spotify fortsetter likevel som aldri før, og blant de siste nyhetene er at tjenesten skal flytte inn i nettleseren. Per dags dato må brukere installere et program på datamaskinen for å få tilgang til musikken, mens det nye forslaget går ut på å fjerne denne «omveien». Fra før av kan man for eksempel bruke musikktjenestene Sony Music Unlimited og Pandora rett i nettleseren.

Det er ikke kjent om det vanlige programmet skal erstattes helt, eller om nettleserutgaven skal tilbys som et alternativ. En eventuell flytting inn i nettleseren vil uansett gjøre Spotify lettere tilgjengelig for flere brukere, og det kan komme godt med i konkurransen.

Foreløpig har det ikke kommet noen dato for når Spotify offisielt annonserer nettleserutgaven, men det er ventet å skje om ikke altfor lenge.

Slutt med Facebook-registrering

Nå slipper du Facebook-registrering på Spotify.Foto: Skjermdump, Spotify.com

En siste nyhet om Spotify i denne omgang, er at tjenesten har gjort det slutt med obligatorisk Facebook-registrering for å få adgang.

Det er fremdeles mulig å registrere seg via Facebook, men det er altså ikke lenger et krav.

Å måtte ha en Facebook-konto eller å knytte denne til sin Spotify-konto har vært omdiskutert, og nå har det svenske selskapet fjernet kravet i stillhet.

Alt du trenger nå er bare en vanlig e-post-adresse i stedet.

(Kilder: Daily Mail, TechCrunch, Digital Music News)

Les også
Slik bruker du Airplay uten Apple TV
Les også
Googles Spotify-konkurrent kommer trolig i dag
Les også
I natt slo Spotifys mareritt til
Les også
HP tar opp kampen med Spotify
Les også
Piratkopiering er ikke lenger størst
Les også
Spotify vil vise HBO-serier
Les også
Spotify tjener nesten ingenting på gratisutgaven
Les også
Strømming lønner seg mer og mer
Les også
Microsoft med Spotify-rival
annonse

Les også