Til hovedinnhold

Intel vil hindre deg i å overklokke billigere

Blokkerer spesialløsningene.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

For en drøy måned sien lanserte Intel sin helt nye flåte med prosessorer, under kodenavnet Haswell. Med mye kraft og en spennende grafikkteknologi under panseret, kan den nye generasjonen by på en rekke spennende modeller.

Overklokkingsentusiastene har imidlertid fått litt mindre spillerom, da det kun er én av Haswell-seriene som kan overklokkes, og det kun på ett bestemt brikkesett. Nå har Intel bekreftet at de setter nok en sperre for de som vil øke ytelsen på eget initiativ. En oppdatering til alle Haswell-hovedkort som sperrer for overklokking på både H87- og B87-hovedkortene rulles nå ut, skriver franske Hardware.fr.

Ville gjøre det lettere

Det startet med gode ord for overklokkerne. Tilbake i april kunne Intel fortelle at de ville gjøre det lettere å overklokke den da kommende Haswell-generasjonen. Selskapet gikk kort fortalt tilbake til hvordan det var i gamle dager, og lovet at prosessorene skulle få en rekke innstillinger som lot kundene øke ytelsen til prosessorene.

Løftet ble holdt, men det viste seg raskt at det kun gjaldt én av Haswell-seriene, mens alle andre modeller ble sperret helt for overklokking. I tillegg krevde Intel at du hadde et Z87-hovedkort, den dyreste plattformen for prosessorene, for å i det hele tatt få tilgang til overklokkingsmulighetene.

Det siste punktet bestemte blant annet Asus seg for å gjøre noe med, da de i forrige uke lanserte en BIOS-oppdatering som lot deg bruke de billigere H87- og B87-hovedkortene til overklokkingen. Flere produsenter fulgte raskt etter, blant annet MSI.

Blokkerer overklokking

Det er akkurat dette Intel nå angriper. De vil ikke at brukerne skal kunne overklokke på H87- og B87-kort, og sender ut en obligatorisk oppdatering til produsentene som sperrer for muligheten.

– Vi planlegger å slippe en fastvareoppdatering som begrenser prosessoroverklokkingen til Intel Z87-baserte plattformer, skriver Intel til Hardware.fr.

Oppdateringen skal altså blokkere muligheten til å bruke H87- og B87-plattformene til overklokking. Nøyaktig når den nye oppdateringen rulles ut til de forskjellige hovedkortene er ikke kjent, men den skal bli tilgjengelig for partnerprodusenter i løpet av uken.

Vi har testet Intels nye topprosessor:
Så god er Haswell når det virkelig gjelder »

(Kilde: Hardware.fr)

annonse