Til hovedinnhold

Slik ser nye iOS 7 ut

Apple lanserte drøssevis av nyheter på kveldens konferanse.

Klokken 19:00 norsk tid startet Apples gigantiske utviklerkonferanse i California, med tusenvis av utviklere og journalister i salen. Den mest grensesprengende nyheten var en helt ny versjon av mobiloperativsystemet deres, iOS.

— Vi har ikke lansert en så stor oppdatering som dette siden vi først introduserte iPhone, skrøt Tim Cook fra scenen.

Hele grensesnittet har fått en solid overhaling. Alle spor av såkalt skeumorfisme er borte. Falsk lær, liksom-materialer og skinnende rammer er borte. Alt som er igjen er rene linjer, halvgjennomsiktige flater og helt nye funksjoner.

Alle ikonene vi kjenner igjen fra tidligere utgaver er endret. Værappen, e-postklienten, kalender, kalkulator, Safari og Game Center har alle fått en skikkelig overhaling, og det er nå lekende lett å bytte imellom programmer.

Du kan nå få tilgang til varselsenteret direkte fra låsskjermen, og en helt ny funksjon kalt Control Center lar deg ta full kontroll over ting som trådløst nett, lysstyrke på skjermen og lommelykt.

Dette er bare en liten håndfull av nyvinninger i det nye operativsystemet. For en full gjennomgang kan du titte på Amobils liveblogg.

annonse