Til hovedinnhold

Facebook lar deg nå se på bildene til vennene dine i «VR»

«360 Photo» skal gjøre bildetittingen til en mye mer oppslukende opplevelse.

Facebook

Facebook har som kjent allerede en funksjon for 360-graders videoer, men nå introduserer selskapet også en tilsvarende løsning for stillbilder. Det melder Facebook i et ferskt blogginnlegg.

Den nye funksjonen heter «360 Photos» og setter brukere i stand til å se på bilder fra venner i «VR-stil». For å gjøre dette må man altså først ta et bilde med et 360-graders kamera eller en app med støtte for 360-graders panoramabilder.

Automatisk konvertering

Når dette så lastes opp på Facebook vil det automatisk konverteres til et 360-graders bilde som du kan se på ved å flytte rundt på mobilen, på samme måte som man for eksempel gjør i Google Street View eller med 360-graders videoene man finner på YouTube og Facebook.

Eventuelt kan man også bruke VR-briller som Google Cardboard eller Samsung Gear VR til å se på bildene, og det går selvsagt også an å bruke berøringsskjermen på mobilen til å dra bildet rundt.

Facebook

Eget ikon i nyhetsstrømmen

360-gradersbildene skal enkelt kunne identifiseres i nyhetsstrømmen via et eget kompass-ikon på høyre side av bildet. Hensikten med det nye tiltaket fra Facebook er å gjøre bildene man deler mer oppslukende og gi folk et bedre inntrykk av steder og omgivelser.

360-graders bilder kan blant annet tas med kamera-appen til iOS og med Panorama-modusen i kamera-appen til Samsungs Galaxy-telefoner, i tillegg til kameraer som Samsung Gear 360. Mer informasjon om Facebooks nye bildefunksjon finner du på hjemmesiden.

Google lanserte også en ny fotoapp nylig: Den stabiliserer alle «Live Photos»-bilder »

annonse