Til hovedinnhold

Se mange av verdens hackerangrep i sanntid

Nå kan du følge med på hvem som prøver å stjele data fra hverandre på direkten.

Det siste tiåret har det nesten blitt dagligdags å høre om sikkerhetstrusler eller ny datakriminalitet. Nå har sikkerhetsselskapet Norse satt seg ned og laget en visuell presentasjon av dataangrepene som skjer, i sanntid.

Sanntidskartet deres viser alle angrep som utføres mot såkalte honningkrukker spredt rund i verden. En honningkrukke er spesielle datamaskiner som blant annet store bedrifter kan installere i nettverket sitt, en maskin som utgir seg for å inneholde spennende informasjon hackere kan tenkes å trekke mot.

Ufarlige

De er altså en avledningsmanøver og inneholder i realiteten ingen sensitiv informasjon. Samtidig er de ofte lesset over med monitoreringsutstyr slik at bedriftene som er under angrep kan oppdage det og forsvare seg før angriperne forstår at de har brukt store ressurser på å forsøke å hacke en murstein.

Selv om Norse sin oversikt kun viser ufarlige angrep, får en likevel et inntrykk av hvor massiv sikkerhetstrusselen ute på Internett er. Sanntidskartet står aldri stille og angrepene strømmer over skjermen konstant. Flere hundre angrep registreres mot honningkrukkene hvert eneste minutt, og langt på vei de fleste kan vi se stammer fra Kina og drar seg vestover mot enten USA eller Europa. Russland og ulike stater i Sør-Amerika er imidlertid også godt representert på listen over angrepsstater.

Det er ingen nyhet at kineserne tjuvlytter:
I dette bygget holder mange av kommuniststatens E-soldater til »

Norge et yndet mål

Også Norge har informasjon angripere er på jakt etter.

Også i Norge har vi tydelig mye interessant teknologi og informasjon de anonyme snushanene i fjerne stater ønsker å få kloa i. I løpet av de 10 minuttene vi fulgte med på tjenesten ble ulike honningkrukker i Norge forsøkt angrepet over 160 ganger. Dermed inntok vi en andreplass, et stykke bak USA, på nasjonslisten for angrepsmål.

De aller fleste angrepene kunne vi spore tilbake til ulike provinser i Kina, men også datamaskiner lokalisert i Russland og USA banket på døra vår, sannsynligvis ikke for å låne sukker.

De fleste angrepene retter seg mot SSH-protokollen på port 22, Internettservere og virtuelle maskiner, og selv om samtlige vi kan se går i fellen, treffer de av og til jackpot.

Det siste tiåret har vært fylt med sikkerhetsfiaskoer:
Mange hundre millioner kontoer, passord og kredittkortnummer er på avveie »

(Kilde: NORSE, via Engadget)

Les også
Ny rekord i antall kraftige DDoS-angrep
Les også
Kinesisk hacker arrestert for tyveri av amerikansk militærteknologi
Les også
DNB utsatt for massivt DDOS-angrep
Les også
Britisk tenåring tiltalt for det «største nettangrepet noensinne»
Les også
– Ta nå og skift passord, for svingende
Les også
– 97 prosent av nettverk blir hacket til tross for solid beskyttelse
Les også
Ny rapport: Kryptering mer enn firedoblet på ett år
Les også
Se de gigantiske sikkerhetsfiaskoene
annonse