Til hovedinnhold

Kan dette være Xperia Z1-oppfølgeren?

Lekkede bilder av Sony D6503 kan være neste toppmodell.

iRimas/xda-developers.com
Telefonen skal foreløpig være nokså ustabil, men det er ikke verre enn at Xda-developer-brukerne har klart å hente ut ganske mye informasjon fra den.
Sony skal ha fornyet menyene sine i denne nye telefonen.
Sony gjør stadig endringer i menysystemet sitt. Det er imidlertid sannsynlig at enda flere kan komme til før telefonen er på markedet.

Det er bare dager siden Sony lanserte sin lille Z1 Compact – en blåkopi av toppmodellen, bare i mindre størrelse. I helgen lekket det som kan være en oppfølger til Xperia Z1. Telefonen er foreløpig kun kjent under navnet D6503.

Bildene av den nye telefonen dukket første gang opp på forumet xda-developers.com, og det er brukerne iRimas og DooMLorRD som har jobbet frem informasjonen fra telefonen.

Det er noe usikkerhet rundt navnet. Modellkoden antyder nemlig at dette like gjerne kan være en oppfølger til fjorårets Xperia ZL. Dette var en variant av den opprinnelige Xperia Z som hadde tyngre fokus på design, og som ikke var vanntett. Den kom aldri i normalt salg her til lands.

Les også: Test av Sony Xperia Z1

Oppfølger til hva?

Ser vi på bildene av den nye telefonen ser vi en stor luke over USB-port og plass for SIM-kort. Luken ser ut til å være av det samme voksne slaget som vi har sett i de vanntette Xperia-versjonene. Xperia ZL har ikke noen slik luke over USB-porten, men har i stedet SIM-kort og minnekort under en egen luke i bunnen av telefonen.

Det er naturlig å tenke seg at Sony ikke plasserer digre luker over USB-inngangene uten å ha et formål ved det. At telefonen likner betydelig mer på Xperia Z1, og Z1 Compact, enn på Xperia ZL er også en del av det hele.

Det som så langt er kjent

Den nye telefonen skal ha en skjerm på 5,2 tommer, og en ny variant av Sonys menyer, med Android 4.3 i bunn.

Telefonen skal være noe ustabil, men programvaren stammer fra november i fjor, og ryktene vil ha det til at telefonen vil leveres med Android 4.4 KitKat når den kommer på markedet.

Maskinvaren likner mye på den vi kjenner i dag. Den skal ha en Snapdragon 800-brikke fra Qualcomm, klokket til 2,3 GHz. Den vil imidlertid få mer arbeidsminne enn dagens Xperia-varianter, med 3 gigabyte RAM. Det er like mye som i Samsungs Galaxy Note 3.

Akkurat som Sonys nylanserte Xperia Z1 Compact, har denne modellen fått IPS-teknologi i skjermen. Det skal bety noe bedre innsynsvinkler enn det Sonys tidligere smarttelefonskjermer har disket opp med.

Sonys G-linse, og et tjue megapikslers kamera hører til her også.

Les også: Test av gigantmobilen Sony Xperia Z Ultra

Enda en Xperia?

De siste dagene har det også dukket opp ytelsestester fra en annen ukjent Sony-mobil, kjent som D6603. Det er i AnTuTus logger den nye telefonen har dukket opp. Resultatene er svært gode, om enn ikke overveldende. Med 32 996 poeng kommer den såvidt svakere ut enn dagens Xperia Z1.

Tallene høres imidlertid greie nok ut, hvis vi regner med at maskinvaren vil være nokså lik, og at telefonen som er testet kjører tidlig programvare.

Les sniktitten på Sony Xperia Z1 Compact

(Kilder: xperiaguide.com, xda-developers.com, xperiablog.net, gsmarena.com)

annonse