Til hovedinnhold

To sider av samme sak?

Samsung slipper et proff- og et pannekakeobjektiv – begge 16-50mm.

Samsung /Shutterstock

Samsung har lansert to nye objektiver til sin speilløse kamerafamilie NX. Begge objektivene har samme brennvidde: 16-50 mm. Men der slutter også alle likheter.

Ny «S-serie»

S-en på merkingen viser at objektiver tilhører den nye familien.Foto: Samsung

Objektivet Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS er selskapets første produkt i sin nye S-serie. Dette er utstyr som er rettet mot fotografer som ønsker mer profesjonell bildekvalitet. S-en står for «Superior», og det sier vel noe om ambisjonene for denne produktserien.

Objektivet har i tillegg til sin utmerkede lysstyrke optisk bildestabilisering, og det er vær- og støvforsegling. Objektivet bruker det Samsung kaller en «ultra presis steppermotor» (UPSM).

Dette objektivet er 81mm langt og har 97mm diameter. Oppgitt vekt er på ikke ubetydelige 622 gram.

Ny pannekake

Pannekakeobjektivet kommer i både sort og hvitt.Foto: Samsung

Objektivet Samsung 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS er et objektiv for mer hverdagsbruk. Det er designet for å være mindre og lettere enn vanlige kitobjektiv. I tillegg har dette objektivet en zoom-motor som skal tilby mykere og mer presis zoom når man tar opp video.

Dette objektivet må sies å være lite av omfang: det er 31mm langt, og har en diameter på 65mm. Vekten stanser på 111 gram.

Ukjent pris og levering

I pressemeldingen i forbindelse med lanseringen ble verken pris eller tilgjengelighet for disse produktene nevnt.

De vil imidlertid stilles ut på CES-messen i Las Vegas som nå er godt i gang. Da er det kanskje lov til å håpe på at disse detaljene lekkes ut.

(Kilde: dpreview.com)

annonse