Nyhet

Dette er innmaten til PlayStation 4

Sony har vist frem hva som befinner seg under panseret.

PlayStation 4 (PS4) nærmer seg med stormskritt. Sonys neste spillkonsoll dukker opp i norske butikkhyller den 29. november, og mens de fleste er nysgjerrige på hvor god opplevelsen av spill og underholdning blir på den kommende maskinen, finnes det også noen som klør i fingrene etter å ta et dypdykk ned i selve maskinvaren.

Nettstedet Wired har vært så heldige å få en eksklusiv sniktitt på PlayStation 4 i Sonys hovedkvarter i Japan. Via en serie med bilder får også omverdenen innblikk i det som hittil har vært strengt bevoktet: Den hellige gralen – selve innmaten til PS4.

Toppspesifikasjoner

PlayStation 4 lanseres som nevnt 29. november, og får en pris på cirka 3500 kroner. Konsollen får en kombinert prosessor- og grafikkdel på samme brikke, også kjent som en APU. De åtte prosessorkjernene skal drives av Jaguar-arkitekturen, som i hovedsak er myntet på bærbare datamaskiner.

Sony vil også putte inn åtte gigabyte med GDDR5-minne som skal deles mellom prosessor- og grafikkdelen. GDDR5 står for Graphics Double Data Rate versjon 5, og er en type minne vi vanligvis finner på grafikkort. Minnet slekter på DDR3 SDRAM, men har høyere båndbredde – det skal ifølge Sony gi 176 GB/s.

Lagringsplassen er det en tradisjonell harddisk som står for, ettersom det er en langt rimeligere løsning enn SSD. Men det kan jo tenkes at den kan byttes ut i ettertid, dersom raskere lastetider er et ønske. Les mer om maskinvaren til PlatStation 4 i denne saken.

Se alle de eksklusive bildene av innsiden til PS4 på Wired.com.

Se hva du har i vente:
Så rå blir PlayStation 4-grafikken »

(Kilder: Wired (1) og Wired (2))

Les også
Så lett bytter du harddisk på Playstation 4
annonse