Til hovedinnhold

Det kan bli vanskelig å få tak i iPad Mini med Retina

Analytikere hevder Apple bare kan dekke en tredel av etterspørselen.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Hvis du er en av de mange som har ønsket seg en iPad Mini med bedre skjerm, kan det hende du fortsatt må vente ganske lenge. Det er varslet at nettbrettet vil komme i salg i løpet av november, men analytikere sår nå tvil om Apple vil klare å dekke etterspørselen.

Det er aldri overflod av Apple-produkter i markedet etter en lansering, og de første ukene er ventelister helt normalt. Det som er spesielt i dette tilfellet er omfanget av mangelen. Analytikerne i IHS mener Apple bare vil være i stand til å dekke en tredel av etterspørselen etter brettet, og at ventetiden kan bli lenger enn for forrige Mini-modell.

Les også: Test av Apple iPad Mini (forrige utgave)

Skjermen er hindringen

Det er den høyoppløste Retina-skjermen som er hindringen, og Apple skal fortsatt jobbe med å skru opp produksjonen av skjermen. Foreløpig går det ikke fort nok, ifølge IHS.

Analytikerne venter at Apple bare vil være i stand til å produsere 3-4 millioner eksemplarer av iPad Mini med Retina-skjerm i løpet av årets fjerde kvartal. Det er ikke usannsynlig at telleverket vil stanse allerede før 3-millionersmerket.

Nå er det bare såvidt over to måneder igjen av fjerde kvartal, og det er ikke ventet at iPad Mini kommer i salg før en foreløpig ukjent dato i november.

Solgte nesten 9 millioner iPad Mini

Til sammenlikning, Apple solgte hele 8,9 millioner eksemplarer av den originale iPad Mini-modellen i løpet av de tre månedene etter lansering. Også den gang hadde Apple langt større etterspørsel enn de klarte å dekke.

Ved siden av å peke på ubalansen i tilbud og etterspørsel, spør analytikerne i IHS seg hvorfor Apple i det hele tatt lanserte to nye iPad-er samtidig. iPad Air, den større utgaven, kommer i salg om en ukes tid, og har fått både ny maskinvare og ny design.

Hva med våren?

Å slippe begge modellene ut i markedet nesten samtidig, kan bety et tap av moment for Apple på nyåret, hevdes det.

Hvis du er blant dem som vil ha kleptopølsene i en iPad Mini med Retina-skjerm før jul, kan det altså lønne seg å sitte klar foran PC-en når Apple Store åpner salget, en gang i november. Hvis ikke kan du altså fort havne i en venteliste, eller måtte vurdere å gå for den store modellen.

Les sniktitten på iPad Air og iPad Mini med Retina-skjerm

(Kilde: slashgear.com)

annonse