Tek.no

Nyhet

Vi pakker opp MacBook Pro med Retina-skjerm

13,3-tommeren med gromoppløsning er i hus.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
9 Nov 2012 16:03

Side 1

Mange av våre lesere er opptatt av skjermoppløsningen til bærbare datamaskiner – og vi kan jo egentlig ikke klandre dem. "Standarden" på 1366 x 768 piksler er jo ikke noe å skryte av i disse høyoppløste tider.

Heldigvis har bransjen nå begynt å se lyset. Blant annet har vi sett at Asus har gått i bresjen med sin Zenbook Prime. Her får du Full HD, altså 1920 x 1080 piksler, inn på selv en 11,6-tommers skjerm.

Men helt i fronten av HD-utviklingen for bærbare finner vi interessant nok Apple. Fra før har de satt fokus på oppløsning når det gjelder mobiltelefoner og nettbrett, og i sommer bevegde de seg over til bærbare. 15-tommeren MacBook Pro med Retina-skjerm var rett og slett en liten sensasjon da den dukket opp.

Og nå er lillebroren kommet. Her kjører Apple en 13,3-tommers IPS-skjerm med 2560 x 1600 piksler i 16:10-forhold – dette er en oppløsning noe du vanligvis bare finner på 30-tommers skjermer. Ellers er 13-tommeren utstyrt med en Intel Core i5-3210M på 2,5 GHz, 8 GB minne og 128 GB SSD som standard. De ekstra kraftsultne kan også velge å putte inn en kjappere prosessor.

Full test kommer snart, men i mellomtiden tenkte vi at dere skulle få noen bilder å kose dere med.

Fremdeles i plasten.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Eskens forside.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Aluminium i klar plast.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Pent og ryddig pakket.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Nyåpnet MacBook Pro.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
To Thunderbolt-kontakter.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
1,9 centimeter tykk, 1,63 kilogram tung.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Se flere bilder av maskinen på neste side »

Les også