Til hovedinnhold

Ny fastprispakke fra Talkmore

I morgen, onsdag, lanserer Talkmore en tilleggstjeneste som gir deg 50 MB datatrafikk for 59 kroner per måned. Det betyr at snittprisen per megabyte blir 1,18 kroner, noe som er langt billigere enn om du skulle brukt like mye data hos de fleste andre operatører.

Talkmore, som har lokket til seg mange storbrukere med sitt fastprisabonnement på taletid (3.000 minutter), hevder at det er kundene som også har etterlyst fastpris på datatrafikk.

Dekker behovet

Tilleggstjenesten har fått navnet ”Fastpris data”, og kan i første omgang kun kombineres med Talkmores mest populære mobilabonnement ”Talkmore Fastpris”. Daglig leder Pål Barth Nilsen i Talkmore hevder at tilleggstjenesten dekker datatrafikkbehovet på mobil til de fleste av sine kunder for øyeblikket.

- Vi har sett litt på det, og for vanlig mobilbruk vil det holde med 50 megabyte i måneden for de aller fleste, sier Barth Nilsen til Mobilen.no.
(Artikkelen fortsettes.)

Dyr datatrafikk

Barth Nilsen sier videre at norske mobilbrukere generelt ikke har brydd seg noe særlig om prisen på datatrafikk, men at dette ikke lenger er tilfellet.

- Det er i dag svært dyrt å benytte mobilen til tjenester på nett. Markedsprisen ligger i dag mellom 5-20 kroner per megabyte. Frem til nylig har ikke dataprisen vært noe folk flest har brydd seg om, men vi registrerer at det nå er i ferd med å endre seg, sier Barth Nilsen.

- I løpet av det siste året har mange kunder anskaffet mer avanserte terminaler og ønsker å utnytte de mulighetene terminalen gir. Vårt kundesenter mottar i daglig henvendelser fra kunder som ønsker at vi lanserer en ”fastpris”, også for data, legger han til.

Netcom billigere?

Velger du tilleggstjenesten Fastpris data fra Talkmore, får du altså 50 MB for 59 kroner per måned, tilsvarende 1,18 kroner per MB. Bruker du mer datatrafikk enn de 50 du betaler for, betaler du 5 kroner per MB – noe som fortsatt er relativt rimelig i forhold til øvrige operatører.

Til sammenligning er dataprisen hos Telenor og Netcom henholdsvis 12,50 kr/ MB, og 20 kr/MB, med en makspris per dag på 75- og 20 kroner. Med Netcom kan du imidlertid tegne tilleggsabonnementet Netcom Connect Basic, som gir deg 100 MB for 99 kroner. Det gir deg i så fall en pris per MB på 1,01 kroner 0,99 øre. Det blir dermed et spørsmål om hvor mye datatrafikk per måned du har behov for, med tanke på hva som blir billigst for deg.

Talkmore Fastpris Data gjelder kun for bruk i Norge.

Mer om
annonse