Tek.no

Nyhet

Fortsatt kraftig økning i Chromebook-salget

Google-maskinene blir stadig mer populære.

Google
27 Okt 2014 10:59

De små og rimelige bærbare PC-ene kjent som Chromebook, som har fått sitt navn fra det Google-utviklede operativsystemet Chrome OS, har blitt godt tatt imot på markedet siden lanseringen.

I USA fikk maskinene en markedsandel blant bærbare PC-er på hele 21 prosent i løpet av ett år, og etter at PC-ene omsider ble sluppet i Norge var interessen stor også her til lands.

Fortsatt stor økning

Som The Guardian melder har et markedsforskningsselskap ved navn ABI Research nå lagt frem tall som tydelig viser at Chromebook fortsetter å øke kraftig i popularitet.

Det siste kvartalet lå antallet globale Chromebook-forsendelser på 950 000, noe som er en økning på hele 67 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. For hele 2014 er tallet ventet å ende på det dobbelte av fjoråret, det vil si 4,1 millioner sendte enheter.

– Forbrukere er sultne etter et produkt som er kostnadseffektivt, men som også tilbyr allsidigheten og funksjonaliteten til en laptop. Veksten i Chromebook-markedet demonstrerer at det er en nisje som er i ferd med å få fotfeste blant forbrukere, skriver ABI i pressemeldingen.

Likevel liten

Som The Guardian peker på utgjør Chromebook, til tross for veksten, fremdeles en svært liten andel av det totale PC-markedet. I 2013 ble det til sammen sendt ut cirka 316 millioner PC-er til forhandlere og kun 2,1 millioner Chromebooker.

Blant aktørene i Chromebook-markedet er det Acer som er dominerende, med en markedsandel på 37 prosent. De tre største aktørene Acer, Samsung og HP har til sammen 74 prosents markedsandel.

Samsungs andel vil nok imidlertid krympe en del fremover, for som vi meldte for litt siden har selskapet nå kunngjort at de skal slutte å selge bærbare PC-er i Europa, noe som også gjelder Chromebook-maskiner.

Et annet selskap er mer optimistiske enn ABI: Gartner tror Chromebook-salget vil nå 5,2 millioner i år »

Les også
Nå får Chromebook endelig støtte for Photoshop
Les også
Samsung slutter å selge bærbare PC-er i Europa
Les også
Billig Chromebook har fått Nvidias kraftige Tegra-prosessor
Les også
Chromebook-salget tar av
Les også
Nå går Microsoft i strupen på Googles Chromebook
Les også
Stor interesse for Googles billige bærbare
annonse

Les også