Tek.no

Nyhet

Se den utrolige GoPro-videoen

Filmet vulkan på så nært hold at kameraet smeltet.

Skjermdump fra YouTube/DJI
8 Okt 2014 09:25

GoPro-kameraer er med på mer enn de fleste andre kameraer her i verden, inkludert hopp fra verdensrommet, manndomstester i Vanuatu og ekslusive bilturer i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Men ubemannet vulkandykking har vært hittil upløyd mark for det lille actionkameraet. Frem til nå.

Kameraet smeltet

Bárðarbunga, vulkanen som er avbildet, startet sine nåværende utbrudd for en måned siden.Foto: Skjermdump fra YouTube/DJI
Ikke akkurat kjølig nedi her.Foto: Skjermdump fra YouTube/DJI
GoPro-kameraet taklet ikke den ekstreme varmen, og kom ikke tilbake i sin opprinnelige form.Foto: Skjermdump fra YouTube/DJI

Det er i utgangspunktet ingen god grunn eller noen gode metoder til å frakte et GoPro-kamera ned i en vulkan, men droneselskapet DJI ville det annerledes, ifølge Wired. De sendte sin egen sjef for luftfilming, Eric Cheng, på tur til vulkanen Bárðarbunga på Island, utstyrt med en av sine egne Phantom-droner og et påmontert GoPro-kamera.

Resultatet kan du selv se og bedømme nederst i saken, men det er ikke til å komme fra at bildene er alt annet enn kjedelige. Kjedelig for dronen og kameraet ble det heller ikke, for Cheng bestemte seg for å prøve litt skikkelig nærfilming etter de ordinære opptakene.

Da smeltet GoPro-kameraet på grunn av varmen.

Selv om videoen og prosjektet strengt tatt er betalt av DJI selv, slik The Daily Dot også påpeker, er det uansett imponerende. Og kanskje også en smule inspirerende for vordende GoPro-entusiaster?

Her er videoen som viser hvordan prosjektet ble til:

Her er også kortfilmen som ble resultatet av prosjektet:

HTC vil også være med på actionkamera-leken:
Holder hun i en GoPro-konkurrent? »

(Kilde: Wired)

annonse

Les også