Tek.no

Nyhet

Slutt på lesebrett fra Sony

Vil ikke produsere mer etter at lagrene er tømt.

Sony
7 Aug 2014 06:11

Sony lanserte sitt første lesebrett, Sony Librie, allerede i 2004 etter selv å ha oppfunnet det elektroniske blekket. Siden den gang har de både utvidet markedsområdet og prøvd seg med diverse oppdaterte utgaver av ebok-leseren. Selskapet har levert gode lesebrett, men prisen har vært noe høyere og bokutvalget lavere enn hos konkurrentene.

Salget tok aldri helt av, og spesielt konkurransen fra Amazons Kindle ble for hard, ifølge BBC. Etter lanseringen av Kindle i 2007 kunne Amazon tilby et stort og raskt voksende utvalg av bøker på et forholdsvis rimelig nettbrett. I Storbritannia er nå hele 90 prosent av lesebrettene en Kindle.

Tidligere i år sluttet Sony å selge e-bøker. De henviste isteden brukerne sine til den tidligere konkurrenten Kobo.

Produksjonsstopp

—Vi har ikke planer om å utvikle en etterfølger til dagens Reader-modell, fortalte det japanske selskapet til BBC.

Den siste utgaven av lesebrettet, PRS-T3, vil kun være å få kjøpt frem til varelagrene i Europa er tømt. Imidlertid gjøres det et unntak for regelen i Japan. Der vil både brettet og Sonys tilhørende bokhandel være tilgjengelige inntil videre.

I en uttalelse til det tyske nettstedet lesen.net sier Sony at —ebok-leserne ikke lenger er økonomisk levedyktige. Dermed er det kroken på døren for det som startet hele lesebrettrevolusjonen for ti år siden.

Sonys nyutviklede nettbrett med fleksibelt «digitalpapir» skal forøvrig fortsatt selges som normalt.

Les mer om de bøyelige brettene her

(Kilde: BBC, lesen.net)

Les også
Snart slipper Amazon ny Kindle med høyere oppløsning
annonse