Tek.no

Nyhet

Nå finnes det 300 000 Windows Phone-apper

I juli kom det 1300 nye apper per dag.

Microsoft
Vegard Haugen
8 Aug 2014 14:27

Mange mener at det først og fremst er utvalget av apper som gjør at Windows Phone for øyeblikket ikke legger noe særlig press på iOS eller Android. Nå melder imidlertid Microsoft selv at de har bikket 300 000 Windows Phone-apper.

Ifølge WMPoweruser oppga selskapet at det var over 270 000 apper under en utviklerkonferanse 14. juli, og at det dermed har kommet over 1300 nye apper per dag siden den gang.

Til sammenligning skal det nå være omtrent 1,2 millioner iOS-apper, og over 1,3 millioner Android-apper. Apples iOS-plattform bikket 400 000 apper i 2010, to år etter at de startet satsingen på AppStore for fullt.

Microsoft melder for øvrig at Windows Phone-brukerne totalt har lastet ned apper og mobilspill fire milliarder ganger.

Sterk vekst den siste måneden

Antall apper betyr nødvendigvis ikke all verden, ettersom folk flest bare bruker noen få av sine favoritter. Ikke minst er en stor andel av appene nærmest ubrukelige, og lastes ikke ned av noen.

Likevel gir det totale antallet en slags indikasjon på hvordan det ligger an med utvalget av apper for de ulike plattformene. At Microsoft kan vise til over 30 000 nye apper siden midten av juli, kan være et tegn på at de har klart å få flere apputviklere til å interessere seg for Windows Phone.

Hva skal til for at du vil vurdere å bytte til Windows Phone? (hvis du ikke har gjort det allerede) Kommentér i forumet nederst på siden!

Her er det første bildet av HTC One (M8) med de fargerike flisene
HTCs designperle kommer med Windows Phone »

(Kilder: Microsoft, WMPoweruser)

Les også
Microsoft la ut Windows 9-teaser på nettet
Les også
Microsofts nye billigmobil har ikke Windows
annonse

Les også