Tek.no

Nyhet

Tre nye Harry Potter-filmer er på trappene

Warner Brothers melker kua for det den er verdt.

Pottermore
16 Okt 2014 14:30

Du trodde kanskje at åtte filmer fra Harry Potter-universet fikk holde? Å nei, Warner Brothers og J. K. Rowling har mye mer på lager, skriver The Verge.

Hvorvidt hovedpersonen Harry Potter selv vil spille en rolle er derimot høyst usikkert. De tre filmene som er på trappene skal nemlig dreie seg om tiden før Harry ble elev ved Hogwarts, ikke helt ulikt Hobbiten-trilogien som kom etter Ringenes Herre-trilogien.

Ikke basert direkte på bøkene

I dette tilfellet er det snakk om Fantastic Beasts and Where to Find Them, basert på opplevelsene til karakteren Newton Artemis Fido Scamander (Salamander Fisle på norsk). Harry Potter leser og lar seg inspirere av en Scamanders bøker i Rowlings bokserie.

Riktignok har Rowling skrevet nye fortellinger om Scamander til de nye filmene, ettersom de ikke er nevnt tidligere i Harry Potter-bøkene.

Den første filmen vil ifølge IMDb.com ha premiere 18. november, 2016. De neste to filmene skal komme i 2018 og 2020, ifølge Wall Street Journal-journalist Ben Fritz, som har snakket med Warner Brothers-sjef Kevin Tsujihara:

J.K. Rowling har igjen skrevet historie
Har du lest den nyeste Harry Potter-novellen? »

(Kilder: The Verge, Twitter, IMDb.com)

Les også
Har du lest den nyeste Harry Potter-novellen?
annonse

Les også