Er dette fremtidens Galaxy-telefon?

Samsung har tatt patent på en mobil som kan bøye seg selv.

Bøyelige skjermer og mobiltelefoner er noe vi allerede har sett en del prototyper av, og nå ser det ut til at Samsung har et nytt fleksibelt mobilkonsept på gang. Det kommer frem i en ny patentsøknad fra selskapet som blant andre The Verge har gravd frem.

Patenten beskriver en mobil som kan «brettes» sammen omtrent som en flipptelefon, men uten det tradisjonelle leddet i midten.

Heldekkende og fleksibel skjerm

Selve patentdokumentet er på koreansk og dermed litt vanskelig å tolke i detalj. Bildene i dokumentet er imidlertid relativt detaljerte og indikerer at Samsung flere ulike varianter av konseptet i tankene, hvorav alle ser ut til å operere med ganske intrikate hengselmekanismer.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.

Én av dem beskriver en mobil med heldekkende skjerm som bøyes på midten, mens andre ser ut til å omhandle en modell med en dedikert tastaturdel nederst og skjermdel øverst, omtrent som på de tradisjonelle flipptelefonene.

Automatisk foldefunksjon

Patenten inneholder også opplysninger som tyder på at telefonen har en «semiautomatisk» foldefunksjon, som altså antyder at den kan bøye og rette ut på egen hånd, uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis.

I tillegg kan International Business Times opplyse om at telefonen har en «sekundærskjerm» som automatisk aktiveres når telefonen er foldet sammen og primærskjermen er deaktivert. Utfra bildene å dømme ser det ut til at denne sekundærskjermen ligger som en stripe øverst på fronten, omtrent som på LG V10 og andre.

Ennå er det altså kun en patent, og det er høyst uvisst om eller når vi får se konseptet i butikkene.

Nå har det også kommet flere opplysninger om Galaxy S8: Telefonen skal visstnok få avansert stemmeassistent med egen knapp »

Les også
Apple planlegger en mobil med «huller» i skjermen
Les også
– Samsung Galaxy S8 får avansert stemmeassistent med egen knapp
Les også
Neste år skal Apple trolig kvitte seg helt med hjemknappen på iPhone
Les også
Neste år skal Apple trolig lansere en mobil som er heldekket av glass
annonse