Til hovedinnhold

Facebook stjeler enda et triks fra Google+

Gjør det enda enklere å dele inn venner i grupper.

Facebook har lansert sine nye vennesider, som lar deg dele inn alle vennene dine i ulike kategorier. På denne måten blir det enklere å dele innhold med akkurat de du vil.

Går i Googles fotspor

En slik oppdeling av vennelisten din så vi først fra Google, da de lanserte sitt egne sosiale nettverk, Google+. Her kan man dele inn alle «venner» inn i ulike kretser, og hver gang man poster en ny statusoppdatering eller legger ut et bilde, får man opp en enkel meny for å bestemme hvem som skal se beskjeden.

Facebook har fulgt nøye med, og har sakte, men sikkert, kopiert mange av funksjonene fra Google+. Det begynte med menyen under statusfeltet, og nå har det kommet helt til venneinndelingen.

Mer kontroll

Den nye venneinndelingen lar deg altså lettere bestemme hvem du vil dele innhold på profilen din med, og også finjustere hva som skal dukke opp på nyhetsstrømmen. Hvis du vil være ekstra pirkete kan du trykke deg inn på enkeltpersoner i nyhetstrømmen og velge akkurat hvor mange oppdateringer fra livet deres du er interessert i.

Vennelistene du oppretter blir vist på venstresiden med selvforklarende ikoner.

Heldigvis er den nye inndelingsfunksjonen svært enkel å forstå seg på, og Facebook kommer med en rekke forslag til både gruppenavn og hvem som hører til hvor. I vårt tilfelle var forslagene nesten skremmende nøyaktige. For hvordan pokker vet Facebook hvem mine nærmeste venner er, og hvem jeg gikk på Høgskolen med? Alle navnene lå klare for å bli godkjent, og alt jeg trengte å gjøre var å trykke på «legg til» et drøss ganger, og listen var oppdatert og rimelig nøyaktig.

Det var imidlertid ikke alle navn som stemte, og noen personer som ble utelatt fra Facebooks forslag. Det gikk imidlertid raskt å søke opp navnene man var ute etter, for å så trykke på en knapp for å legge de til listene.

Det var svært enkelt å legge inn nye venner. For vår del holdt det ofte å bare trykke "add", da forslagene fra Facebook var svært nøyaktige.

Man kan også ha flere venner på flere lister samtidlig, og Facebook er også veldig klare på at listene er personlige, og vil ikke kunne bli sett av andre. Du kan altså trygt dele inn alle vennene dine på hvilken måte du vil.

I tillegg til å dele inn vennene dine i kategorier basert på hvordan du kjenner dem, har Facebook også opprettet en egen kategori for de som befinner seg innenfor en viss distanse fra deg. I vårt tilfelle får vi opp en liste over alle vennene våre i Oslo-området.

For å se en liten introduksjonsvideo til den nye vennefunksjonen kan du titte på Facebooks egne sider.

Les også
Microsoft med Facebook-utfordrer
Les også
Få Google+-oppdateringer direkte i Google Chrome
Les også
Til full kamp mot Google
Les også
Omstridt nettprogram måtte stenge
Les også
Seks håpløse Facebook-tabber
Les også
Facebook og Spotify i samarbeid
Les også
Vil fjerne kopibeskyttet materiale
Les også
Google Music lanseres i dag
Les også
Alle filmsnutter forsvinner
Les også
Google vil lansere musikktjeneste
annonse